Mes turime 588 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3330
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21751
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:103500
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mielieji Švenčionių krašto žmonės,

2020 m. spalio 31 d., šeštadienis, Nr.82 (1997)

štai ir baigėsi rinkimų kampanija, nors ir neatvėrusi man kelio į Seimą, bet dovanojusi daug prasmingų susitikimų su Jumis. Nesijaučiu kažko praradęs, atvirkščiai, džiaugiuosi vėl galėjęs daug, nuoširdžiai ir atvirai pabendrauti su Nalšios krašto – Švenčionių ir Ignalinos rajonų – žmonėmis, pamatyti realią, nepagražintą šio pasienio regiono situaciją, išgirsti žmonių nuomones įvairiausiais klausimais.

Visa ši vertinga patirtis, pokalbiuose su vietos gyventojais gimusios idėjos, problemų sprendimo keliai neatguls stalčiuje pasibaigus rinkimams. Brangūs mano bendraminčiai ir rinkėjai, mes prie mūsų planų sugrįšime ir, tikiu, įgyvendinsime juos, kai rajone rinkimai bus skaidrūs, laisvi, be spaudimo ir baimės, kai visi kandidatai turės vienodas sąlygas. Mūsų rajone - beveik 3 tūkstančiai, tiek Švenčionių krašto gyventojų balsavo už mane, nors jaučiu, kad palaikančių mano rinkimų programą ir rajono atsigavimo planus yra daugiau. Mes drauge sieksime užsibrėžtų tikslų. Aš gyvenu šiame krašte, čia vystau veiklą, neketinu niekur išvykti, tad negaliu abejingai stebėti, kaip rajonas tuštėja, investicijos nekuria pridėtinės vertės ir nesprendžia svarbiausių problemų, o žmonės neranda darbo ir išvažiuoja. Susitikimuose mačiau daug nusivylimo: turintys idėjų gyventojai jaučiasi neįvertinti ir neišgirsti, trūksta komunikacijos, nėra grįžtamojo ryšio tarp jų ir vietinės valdžios. Natūralu, kad rajonas nerodo atsigavimo ženklų. Atsigavimui reikia ne tik trinkelių, o ir racionalių idėjų, ilgalaikę naudą duodančių projektų, profesionalaus jų pateikimo, kad sulauktų centrinės valdžios palaikymo. Yra apie ką pamąstyti ir vietos valdžiai, ir rinkėjams.

O aš, mielieji, nuoširdžiai dėkoju visiems padėjusiems man, balsavusiems už mane, taip pat ir tiems, kurie įvertinote mano programą bei norėjote mane palaikyti, bet dėl kažkokių priežasčių negalėjote to padaryti. Svarbiausia – Jūsų pasitikėjimas bei atvirumas ir noras keisti situaciją.

Su meile ir pagarba – Šarūnas Birutis