Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1336
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17537
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93567
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Modernizuojama Naujųjų Zadvarninkų kaime esanti vandenvietė

2020 m. lapkričio 7 d., šeštadienis, Nr.83 (1998)

Didžiausia šalyje vandentvarkos bendrovė „Vilniaus vandenys“ iki šių metų pabaigos modernizuos Švenčionių rajone, Naujųjų Zadvarninkų kaime esančią vandenvietę ir ženkliai pagerins vietos gyventojams tiekiamo vandens savybes. Bendrovė į projektą investuoja 1,17 mln. eurų.

„Turime ilgametę patirtį, kaip iš požeminių gręžinių išgauti ir tinkamai paruošti geriamąjį vandenį, kad jis būtų švarus ir saugus vartoti, o investicijos į vandenviečių modernizavimą yra dalis mūsų įsipareigojimų klientams. Švarus, sveikas ir kokybiškas vanduo kiekvienam klientui yra prioritetinis mūsų tikslas, todėl ir toliau investuosime į vandenviečių modernizavimą bei vandens gerinimo įrenginių įrengimą“, – sako bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Pastatę Naujųjų Zadvarninkų vandens gerinimo įrenginius ir modernizavę vandenvietę, „Vilniaus vandenys“ tieks geresnės kokybės vandenį apie 3 tūkst. Švenčionių rajono gyventojų.

Naujųjų Zadvarninkų vandenvietėje po renovacijos bus sumontuoti vandens gerinimo įrenginiai, kuriais bus efektyviai šalinamas mūsų regionui būdingas geležies ir mangano perteklius vandenyje. Nors šie gamtinės kilmės elementai nepasižymi žalingu poveikiu sveikatai, per didelė jų koncentracija pablogina vandens skonio ir išvaizdos savybes.

Be modernių vandens gerinimo įrenginių vandenvietėje bus pastatytas švaraus vandens rezervuaras, antro kėlimo siurblinė, nauji vamzdynai, atnaujinti kiti vandens tiekimo ir elektros infrastruktūros įrengimai, sumontuota nauja automatinė įrengimų valdymo sistema.

Vandenvietės renovacijos darbai pradėti dar praėjusių metų gegužę, o juos pilnai užbaigti numatoma šių metų gruodį. Jau kitų metų pradžioje vietos gyventojai turėtų pajusti pagerėjusią tiekiamo vandens kokybę.

Iš viso bendrovė „Vilniaus vandenys“ savo aptarnaujamoje teritorijoje eksploatuoja 34 vandenvietes. Dalis milijoninių bendrovės investicijų pastaraisiais metais skiriama vandenviečių rekonstrukcijai: vandenvietės – modernizuojamos, jose sumontuojami vandens gerinimo įrenginiai, užtikrinantys nepriekaištingą vandens kokybę vartotojams.

Renata SMALSKĖ

Komunikacijos skyrius vadovė

Autorės nuotr.

 
Reklaminis skydelis