Mes turime 157 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1741
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4464
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56752
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Replika

2020 m. lapkričio 11 d., trečiadienis, Nr.84(1999)

Į Magūnų kapines – su malūnsparniu

Gražų pirmadienio, lapkričio 9-osios, rytą nutariau pasidairyti po Pabradės kraštą. Rytas skendėjo migloje, tad puikiai nusiteikęs nė nepastebėjau, kaip ir Magūnus pasiekiau. Sukdamas į kaimą žvilgtelėjau į rūke skęstančias kapines, ir čia romantišką vaizdą kaip vėju nupūtė, kai pamačiau miškovežių išmaltą kelią, vedantį į kapines. 

Pažliugęs, purve skęstantis keliukas bylote bylojo, kad į kapines, jei bėda prispirtų, tektų su malūnsparniu skristi ar su dideliu traktoriumi važiuoti. Klausimas, tiek tiems, kas mišką kerta, tiek vietinei valdžiai – negi negalima rasti kitos vietos, nei prie kapinių? Bent jau nepramiegokite, kai baigs vežti iškirstą medieną, jei veža su jūsų leidimu, priverskite kelią sutvarkyti.

 

 

Pabradėje, Švenčionių g., tykantys pavojai

Manau, ne aš vienas, bet ir kiti, važiuodami Švenčionių gatve Pabradėje, keiksnoja tas tarnybas, kurios jau kuris laikas nesugeba normaliai sutvarkyti vandens nutekėjimo šulinių, kurie jau gal porą dešimčių centimetrų įdubę. Važiuoji ir galvoji, kaip čia automobilio rato nepalikus duobėje. Nepavydžiu tiems, kurie ta gatve važinėja kasdien. Gatvė – siaura ir vingiuota, išvažiuoji iš posūkio, o čia duobė. Kur dėtis, jei iš priekio atvažiuoja kita transporto priemonė?

Štai tokios naujienos iš Pabradės krašto.

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis