Mes turime 640 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8375
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26796
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:108545
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kas antras vartotojas nenori prisirišti prie tiekėjo

2020 m. lapkričio 28 d., šeštadienis, Nr.89(2004)

Šalies namų ūkiai liberalizuojamai elektros rinkai gali pateikti staigmenų. Prie vienintelio tiekėjo įpratę vartotojai nebenori prisirišti: kas antras teigia, kad matydami pasiūlymus su panašiomis kainomis norėtų sutarties be ilgalaikių įsipareigojimų.

56 proc. reprezentatyvioje „Spinter tyrimų“ apklausoje dalyvavusių šalies gyventojų tvirtino, kad rinkdamiesi iš panašių pasiūlymų pirmenybę teiktų tai įmonei, kuri nenustatytų sutarties termino. Dar 42 proc. norėtų turėti galimybę dažnai peržiūrėti elektros kainą, atsižvelgiant į pokyčius rinkoje.

Kas antras vartotojas prioritetą teikia ne abonementinei sutarčiai, o paslaugos pirkimui tol, kol jam tai yra geriausias pasirinkimas. Toks bendradarbiavimas klientui suteikia maksimalų mobilumą keisti savo pasirinkimą be baudų bei netesybų.

Migravimo sąlygos neabejotinai užtikrins ir didesnę konkurenciją rinkoje.

Prognozuojama, kad po to, kai pirmieji savo tiekėją pasirinks daugiausiai elektros suvartojantys namų ūkiai ir truputį pagyvens su savo pasirinkimu, paaiškės, kiek apytiksliai klientų iš tiesų atidžiai stebi situaciją elektros rinkoje ir yra linkę judėti tarp bendrovių.

26 proc. Lietuvos gyventojų pageidauja užfiksuoti elektros kainą ilgam laikui ir nesijaudinti, jei ji rinkoje ims svyruoti.

Tik maždaug kas šeštam (16 proc.) yra aktuali galimybė gauti elektrą, kuri gaminama iš atsinaujinančių, aplinkai draugiškų šaltinių. Šalies namų ūkiams kol kas svarbiausi aspektai yra sutarties laikotarpis, elektros kaina bei aptarnavimas. Dėmesio tam, ar netaršiai gaminama elektra, kol kas skiriama nedaug.

 „Spinter tyrimų“ inf.