Mes turime 174 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1666
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4389
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56677
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbiečiai viešėjo Briuselyje

2012 m. birželio 16 d.,šeštadienis Nr.46 (1189)

Birželio 3–9 dienomis Darbo partijos narių grupė, kurioje buvo ir Darbo partijos Švenčionių skyriaus nariai Violeta Čepukova, Jolanta Olechnovič, Daiva Trinkūnienė, Vytautas Vaitkevičius ir Kazys Vainickas, lankėsi Briuselyje, Europos Parlamente. Į šią kelionę juos pakvietė Darbo partijos pirmininkas, EP narys Viktoras Uspaskich.

Į Briuselį keliavo darbiečiai iš Kėdainių, Švenčionių, Vilniaus, Šalčininkų rajonų, Kauno miesto bei rajono, Pasvalio ir Mažeikių. Grupę lydėjo DP būstinės vadovas Viktoras Fiodorovas ir administratorė Eivydė Jokubauskaitė. Darbiečiai aplankė ne tik Belgijos sostinę Briuselį, bet ir Briugę, Gentą, Amsterdamą – uostamiestį prie Šiaurės jūros ir Nyderlandų sostinę bei Vokietijos sostinę Berlyną ir Potsdamą.

Kelionės dalyvius sužavėjo Potsdamas, kuris iki 1918 m. buvo Prūsijos karalių ir Vokietijos imperijos kaizerių rezidencija. Mieste gausu sujungtų ežerų ir unikalaus kultūrinio reljefo. Čia taip pat yra barokinio stiliaus Sanssouci rūmai – didžiausias pasaulio paveldo objektas Vokietijoje. Nepakartojamus įspūdžius paliko pasivaikščiojimas po didžiulį šių rūmų parką su tvenkiniais, gėlynais. Potsdamo Babelsbergo rajonas garsus dėl čia sukuriamų daugybės kino juostų. Nuo XIX amžiaus miestas taip buvo vystomas kaip Vokietijos mokslo centras. Dabar čia veikia 3 aukštosios mokyklos ir per 30 įvairių tyrimų institutų.

Vertinga ir įdomi pažintis buvo ir su Europos Parlamento veikla bei ekskursija po Belgijos sostinę, aplankant žymiausius šio miesto turistinius objektus.

Belgijos mieste Gente turbūt didžiausią įspūdį paliko garsusis brolių Van Eikų tapytas Gento altorius Šv. Bavo katedroje, didingi gildijų rezidencijos, grafų pilies-tvirtovės, viduramžių varpinės statiniai.

Laikas tarsi sustingsta užsukus į viduramžių dvasia alsuojantį miestą Briugę: Šv. Kraujo bazilika, Dievo Motinos katedra su Mikelandželo sukurta skulptūra ir kitos įsimintinos ekskursijos dar labiau išplėtė akiratį ir praturtino dvasią.

Viešnagė Olandijoje prasidėjo nuo etnografinio Zaanse Schans kaimelio, kuris garsus šiam regionui būdingais gyvenamaisiais namais, ūkiniais pastatais, malūnais. Sūrinėje susipažinome su olandiškų sūrių gamybos procesu ir juos degustavome, o klumpių dirbtuvėje stebėjome, kaip gimsta šis apavas.

Pažintis su Nyderlandų sostine prasidėjo plaukiojimu laiveliais Amsterdamo kanalais, apžiūrėjome kitas šio spalvingo ir kupino kontrastų miesto įžymybes bei lankytinas vietas.

Toliau – tvarkingoji Vokietijos sostinė Berlynas: Aleksandro aikštė su Neptūno fontanu, Katedra, Muziejų sala, Šv. Jadvygos katedra, Unter den Linden alėja, Brandenburgo vartai, Reichstagas, Tiergarteno parkas ir kitos turistų ir pačių berlyniečių pamėgtos vietos.
Iš kelionės į namus grįžome šiek tiek pavargę, bet kupini įsimintinų įspūdžių ir geros nuotaikos.

Violeta ČEPUKOVA
 

 
Reklaminis skydelis