Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3461
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13648
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89678
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jau galima įsigyti verslo liudijimus 2021metams

2020 m. gruodžio 9 d., trečiadienis, Nr.92 (2007)

Gyventojai nuo pirmadienio jau gali įsigyti verslo liudijimus 2021 metams. Verslininkai, kurie planuoja vykdyti veiklą ateinančių metų sausio pirmosiomis dienomis, verslo liudijimą įsigyti gali iš anksto, nelaukdami paskutinės metų dienos. Tą galima padaryti prisijungus prie Mano VMI, adresu www.vmi.lt/manoVMI, o pasirinkus naują Mano VMI beta versiją šiemet tai dar paprasčiau.

Verslo liudijimus 2020 metais įsigijo apie 500 Švenčionių r. savivaldybės gyventojų. Populiariausios veiklos su verslo liudijimu šiemet yra gyvenamosios paskirties patalpų nuoma, neteikiant apgyvendinimo paslaugų, prekyba ne maisto produktais, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, specialieji statybos darbai (statybvietės paruošimas, stogų dengimas, pamatų klojimas, mūrijimo, betonavimo, hidroizoliaciniai darbai, pastolių ir darbo platformų statymas ir ardymas, dūmtraukių įrengimas) bei statybos baigimo apdailos ir valymo darbai.

Dėl COVID-19 šiuo metu fizinis klientų aptarnavimas visuose padaliniuose laikinai sustabdytas, todėl aptarnaujama tik nuotoliniu būdu. Atsižvelgiant į tai, taip pat kad gyventojai turėtų daugiau laiko pasirūpinti verslo liudijimais 2021 metams ir galėtų ramiai sutikti šventes, jų išdavimas internetu šiemet pradedamas anksčiau, nei įprasta.

VMI primena, kad fiksuotus pajamų mokesčio dydžius nustato kiekviena savivaldybės taryba atskirai kiekvienai veiklos rūšiai. Susipažinti su savivaldybių sprendimais dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus, galima VMI svetainėje, savarankiškai pasiskaičiuoti mokėtiną gyventojų pajamų mokesčio sumą naudojantis  verslo liudijimų skaičiuokle.

 
Reklaminis skydelis