Mes turime 436 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2522
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27652
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74978
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mokyklos griuvėsiuose žuvo darbininkas

2020 m. gruodžio 12 d., šeštadienis, Nr.93 (2008)

Rajono valdžios užmojais nugriauti buvusios Švenčionėlių II vidurinės (rusų) mokyklos pastatus pradžioje niekas netikėjo. Pastatai tvirti, tik šiek tiek apleisti, nes vietos valdžia nesugebėjo tinkamai užkonservuoti ir išsaugoti pastato po to, kai moksleivius iškėlė į gimnazijos patalpas. Kalbama, kad visokie „kapišonai“ netrukdomai pasismagino, ieškodami ko nors vertingo. Taip neliko šildymo sistemos, vertingi daiktai buvo suversti į krūvas, langai išdaužyti.

Valdžia savo užmojus įgyvendino – stabdyti nebuvo kam, rajone net opozicijos nėra. Tuo požiūriu rajonas tiesiog unikalus! Iš tvirto, geros būklės mūrinio pastato (apie tai liudijo „atsisveikinime“ dalyvavusiųjų pasakojimai), į kurį buvo investuoti ir ES paramos pinigai, liko statybinių atliekų kalnai. Kaip sakoma, griauti – tai ne statyti, daug proto nereikia... Tiesa, ir iš to galima pasidaryti pinigą, bet čia – jau kita tema.

Dėl valdžios neatsakingumo per trumpą laiką nuniokos ir sugriautos mokyklos, kurioje galėjo būti įrengti butai, verslo inkubatorius smulkiems verslams, galėjo įsikurti visuomeninės organizacijos, naikinimo darbus vainikavo kraupus įvykis – žuvo žmogus.

Policijos departamentas praneša, kad gruodžio 8 d. apie 9 val. 57 min. Švenčionių r., Švenčionėliuose, statybvietėje, nuo aparato nukrito ir susižalojo vyras (gimęs 1967 m.), kuris tą pačią dieną 13 val. 30 min. ligoninėje mirė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 176 str. 1 d.

Ne kokia rajono valdžios naujų užmojų pradžia...