Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3952
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14139
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90169
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių pasieniečiai sulaikė 6 tūkst. pakelių cigarečių ir jų gabentoją

2020 m. gruodžio 12 d., šeštadienis, Nr.93 (2008)

Švenčionių pasieniečiams įkliuvo Vilniaus rajono gyventojas, su bendrais gabenęs beveik 6 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Naktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Švenčionių rajono Jaciūnų kaimo apylinkėse. Pasieniečiai prie Glušnios ežero esančiame miške pastebėjo einančius tris vyrus, nešančius po ryšulį. Ši vieta yra maždaug už kilometro nuo valstybės sienos su Baltarusija.

VSAT pareigūnams iš tolėliau pareikalavus sustoti, vyrai metė ryšulius ir spruko. Vieną nešiką pasieniečiams pavyko sulaikyti. Kiti du pasinaudojo tamsa ir mišku paspruko. Į pagalbą pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi apieškojo vietovę, tačiau bėglių neaptiko. Jų paieška tęsiama.

Pasieniečiai nustatė, kad sulaikytasis yra 40-ies Vilniaus rajono gyventojas. Patikrinus tris ryšulius paaiškėjo, kad kontrabandininkai gabeno 5999 pakelius cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl šio įvykio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras. Po apklausos Vilniaus rajono gyventojas paleistas skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės inf.

 
Reklaminis skydelis