Mes turime 289 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:240
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16441
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92471
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Samogito dirbtuvėlės. Mieliausia – savo rankomis pagaminta dovana

2020 m. gruodžio 19 d., šeštadienis, Nr.95 (2010)

Prasidėjo dovanų gaminimo laikotarpis. „Robotuko“ klubo nariai keičiasi dovanėlėm. Kadangi visi nariai yra meninės dūšios, dovanėles darome savo rankomis. Ir aš sugalvojau pagaminti šviečiantį vabaliuką - jonvabalį. Gyvai nesu matęs, kaip atrodo jonvabalis, tas, kur skraido, esu matęs tik šviečiančius kirminiukus, bet jie neskraido. Prisirinkęs metaliukų pradėjau daryti jonvabalį iš savo fantazijos.


Gaminti iš savo fantazijos – kur kas paprasčiau, nei kopijuoti konkretų daiktą. O metaliukai tai didelė metalo gręžimo karūna, matomai naudojama frezavimo staklėse. Didelis šratas galvai, kažikoks nedidukas gaubtelis kaklui, kojoms ir antenoms – iešmai, matomai buvę prie elektrinio kepimo prietaiso. Sparnams – storos skardos lakštai. Kaip visada sunkiausia dalis man – elektros instaliacija. Nors tai tik patronas lemputei, bet man ir tai yra sudėtinga. Darbelis įdomus ir nelabai sudėtingas. Nemažai darbo buvo dažymu ir galutiniu viso to susendinimu, kad kūrinėlis atrodytų patrauklesnis.

Dovanėlė, pagaminta su meile ir geros energijos užtaisu, jau išsiųsta. Labai tikiuosi, kad pradžiugins žmogų. O „Švenčionių krašto“ skaitytojams linkiu dosnaus senelio Kalėdos, šviesos ir šilumos, kurią mums visiems atneša Elnias Devyniaragis.

Arnoldas SAMOGITAS

 

 
Reklaminis skydelis