Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2359
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12546
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88576
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kokios eglutės mums reikia?

2020 m. gruodžio 23 d., trečiadienis, Nr.96 (2011)

Kam dar klausti: mums reikia pačios gražiausios, pačios žaliausios eglutės! Dar geriau, kad ji būtų kvepianti mišku, o po ja glaustųsi...

Tačiau ar tikrai viso to reikia norėti iš mažo, paprasto girios medelio? Jis augo visai ne tam, kad būtų nukirstas, o kai negalėjo sau rasti vietos tarp kitų medžių ir, ko gero, jų nustelbtas būtų žuvęs, atkeliavo į mūsų namus. Tai yra didžiausia jo dovana.

Ar kada nors teko girioje ieškoti kalėdinės eglutės? Vienos vienintelės iš daugybės čia augančių medelių? Sunkesnės užduoties sugalvoti negalima -  į kurį bežvelgsi, kiekvienas atrodys pats gražiausias, bet... Greta auga dar vienas, dar... O gal ta eglutė būtų labiau tinkama? Gal ta?

Sustokite? Visos jos – pačios gražiausios. Nes – tikros, kvepiančios mišku.  Ir ne jose yra visas Kalėdų švenčių džiaugsmas, o mumyse. Visų pirma, eglutė bus tokia, kokie būsime mes. Jei mes ir eglutė atrodysim gražiai, tada net dovanų nereikės. Juk jos – tik trumpas džiaugsmas. O mums visiems reikia ilgo džiaugsmo, ilgų švenčių ir ilgo gyvenimo.

Selemonas PALTANAVIČIUS

 
Reklaminis skydelis