Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4886
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30016
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77342
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

SVEIKINAME!

2021 m. sausio 16 d.

Sausio 14 dieną gamtininkui, aplinkosaugininkui, prozininkui, fotografui mūsų bičiuliui Selemonui PALTANAVIČIUI sukako 65 metai.


Turbūt nėra Lietuvoje žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs šio linksmo, ramaus ir geraširdžio žmogaus pasakojimų apie gamtą, skaitęs knygelių, klausęs radijo laidų, matęs televizijos laidų ar dokumentinių filmų. Apie kiekvieną augalėlį, gyvūnėlį ar paukštelį Selemonas gali papasakoti įdomiai ir išsamiai. Ir tai nieko keista, nes nuo mažumės jis visą laisvalaikį leisdavo gamtoje, stebėdavo, domėdavosi ir visa tai aprašydavo. O vėliau ir fotografuodavo. Meilė gamtai paskatino rinktis ir profesinį kelią. Sodri ir turtinga kalba, gilios profesinės žinios, puikios gamtos fotografijos į Selemono gerbėjų gretas rikiuoja ir mažus, ir didelius.

Labai džiaugiamės, kad tarp įvairių mūsų laikraščio autorių yra ir Selemonas, tad ir mūsų skaitytojai gali pasimėgauti šio ypatingo autoriaus kūryba, kuri, pasak Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyriaus, pasižymi skaidriu ir skambančiu žodžiu, atidžiu žvilgsniu į pasaulį, kuris bežiūrint tampa stebuklingas.

Gražios sukakties proga linkime Selemonui Paltanavičiui ir toliau išlikti smalsiam, kūrybingam, sveikam, džiuginti save ir mus nesibaigiančiomis gamtos įdomybėmis.

„Švenčionių krašto“ redakcijos kolektyvas