Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1319
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17520
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93550
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Laikinai įkurdintas darželis kelia problemų vairuotojams

2021 m. sausio 30 d.

Kiekvieną rytą Švenčionėlių m. Vilniaus g. gale, prie Socialinių paslaugų centro pastato (buvęs internatas) šia gatve važiuojantys vairuotojai, o ypač iš Kranto gatvės sukantys, patiria didžiulį stresą. Mat dabar čia įsikūrusios kelios vaikų lopšelio darželio grupės, kol dalis „Vyturėlio“ remontuojama. Praktiškai sankryžoje mamytės ir tėveliai, suvežę vaikučius prie pat vartelių, pradeda juo išlaipinti. Atlapoję duris, tempadami iš mašinų mažylius, tiesiog užtveria sankryžą. Niekam tai nerūpi, išskyrus tuos, kuriems reikia pravažiuoti. Žiemai dosniai pažėrus sniego, situacija tapo dar pavojingesnė. Į redakciją kreipęsi asmenys aiškino, kad rytais gatvių juk mieste niekas neišvalo, o kai net būna pralėkta traktoriuko, tai gatvė ne išvalyta, o tik sniegas suvoliotas, slidu. Esant tokioms sąlygoms, automobilis bet kuriuo metu gali tapti nevaldomas ir slystelėti, o čia – tiesiog gatvėje išlaipinami maži vaikai. Todėl šis gyventojų kreipimasis pirmiausia skirtas tėveliams ir darželio administracijai: nelaukite nelaimės, pašalinkite šį pavojingą įprotį. 

Kitoje gatvės pusėje  yra aikštelė, kur galima saugiai išsilaipinti. Gyventojai sakė, kad ilgai kentėjo šį pavojingą reiškinį, nes tikėjosi, kad vaikai pagaliau grįš į savo darželį, ir problema išsispręs, bet matydami remonto tempus, nutarė netylėti. Savivaldybė turi Saugaus eismo komisiją, net savo policininkus, kuriuos vadina viešosios tvarkos specialistais, gal bent kas gali imtis tvarkos prie laikinų darželio patalpų.

Vairuotojų kantrybė – pavydėtina. Ši situacija tęsiaisi jau pusantrų metų. Dar 2019 m. rugsėjo pradžioje dėl renovacijos dalis Švenčionėlių vaikų lopšelio-darželio vaikų buvo skubiai (!) iškelta į buvusio internato pastatą, kur dabar yra socialinių paslaugų centras, o tuo metu buvo ir gimnazija. Didžiuliame pastate, kur kažkada gyveno ir mokėsi keli šimtai vaikų, perkeltiems darželinukams neatsirado bent kiek erdvesnių patalpų. Vaikai buvo taip sugrūsti, kad 1 vaikui teko 1 kvadratinis metras ploto. Kilus skandalui, darželio administracija teisinosi, kad išsikelti teko skubiai, o kitų palapų Švenčionėliuse neatsirado. Teks pakentėti – juk neilgam, kol suremontuos patalpas  „Vyturėlyje“. Žinant rajono valdžios gebėjimus organizuoti remontus, buvo aišku, kad iškėlimas „neterminuotai“, tik neaišku, kodėl išsikelti reikėjo taip skubiai. Jau visą penkmetį rajone prie remontuojamų objektų nėra privalomos informacijos, kas atlieka darbus, kokia projekto vertė,  kada darbų pradžiam ir, svarbiausia,  pabaiga. Nei šios  informacijos, nei atsakomybės už jos slėpimą nėra kam pareikalauti, nes rajono valdžia užsitikrino ramų gyvenimą be opozicijos ir be kritikos.

Beje, ploto problema laikinose patalpose buvo formaliai išspręsta labai išradingai. Viskas liko , kaip buvę, o pažeidimo neliko:  pasirodo, tas būtinas 4 kv. metrų plotas 1 vaikui nebūtinai yra patalpoje, kurioje per dieną gyvena vaikai. Jis gali būti ir už sienos, t. y., popieriuje, o popierius, kaip sakoma, viską iškenčia...

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis