Mes turime 264 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1224
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17425
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93455
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2021 m. vasario 6 d.

Nuo 2021-01-01 iki 2021-01-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 300 informacinių pranešimų, pradėta 19 ikiteisminių tyrimų, surašyti 198 administracinio nusižengimo protokolai. Rajono teritorijoje registruoti 589 greičio viršijimo atvejai.

 

Prekės negavo

Sausio 2 d. 11.36 val. registruotas pareiškimas, gautas iš Užupio g., Švenčionių m., gyventojo apie tai, kad socialiniame tinkle „Facebook“ grupėje „Vilniaus turgelis“ surado skelbimą apie parduodamas medžio pjovimo stakles „DEWALT“. Į pardavėjo banko sąskaitą pervedė 205 eurus, tačiau prekės – medžio pjovimo staklių – negavo. Su pardavėju susisiekti nepavyksta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

 

Rastas sprogmuo

Sausio 4 d. 09.30 val. registruotas pranešimas, kad Laukių k., Sarių sen., laukuose akmenų krūvoje aptiktas daiktas, panašus į sprogmenį. Informacija pasitvirtino, rastas 85 mm artilerijos sviedinys. Išminuotojai sprogmenį sunaikino vietoje.

 

Vairavo neblaivūs

Sausio 12 d. 04.15 val. Vilniaus g., Pabradės mieste, sustabdytas automobilis „Ford Focus“, kurio vairuotojui, gimusiam 1996 metais, nustatytas 2,11 promilės girtumas. Vairuotojas sulaikytas. Automobilis išgabentas į automobilių saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sausio 17 d. 02.30 val. Įkalnės g., Pabradės mieste, sustabdytas automobilis „Volvo V70“, kurio vairuotojui, gimusiam 1991 metais, nustatytas 2,05 promilių girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sausio 30 d. 19.18 val. Augustavo k., Švenčionėlių sen., sustabdytas automobilis „Audi A3“, kurio vairuotojui, gimusiam 1955 metais, nustatytas 0,55 promilių girtumas. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

 

Mažamečiai perduoti Vaiko teisių apsaugos specialistams

Sausio 14 d. 00.42 val. gautas pranešimas, kad Žalioji g., Pabradės mieste, nepažįstamas asmuo daužo į duris, laužiasi į vidų. Daugiau informacijos nesuteikė, padėjo ragelį. Atvykus į įvykio vietą prie namo įėjimo sutiktas vyras, gimęs 1993 metais, paaiškino, kad jis išėjo į lauką parūkyti, vėliau negalėjo patekti į butą, nes jo neįsileido sugyventinė, su kuria gyvena bute ir turi bendrą vaiką. Paaiškino, kad bute yra mažamečiai vaikai, o sugyventinė neblaivi. Moteris ilgai neatidarinėjo durų ir tik pagrasinus, kad bus iškviesta PGT tarnyba, įsileido į vidų. Akivaizdžiai buvo matyti, kad moteris neblaivi, tačiau tikrintis blaivumą atsisakė. Sugyventiniui nustatytas 0,70 prom. girtumas. Du mažamečiai vaikai buvo perduoti Vaiko teisių apsaugos specialistei. Neblaiviems tėvams už tėvų valdžios nepanaudojimą, arba panaudojimą priešingą vaiko interesams, surašyti administracinio nusižengimo protokolai, kurie užtraukia baudą nuo dešimt iki vieno šimto eurų.

 

Iškvietė policiją, kad nuvežtų namo

Sausio 15 d. 20.22 val. gautas pranešimas, kad pranešėją sumušė sugyventinė, kraujuoja nosis. Atvykus nurodytu adresu, pareigūnus pasitiko policijai gerai žinomas pilietis, gimęs 1990 metais, gyvenantis Augustavo k. Jis paaiškino, kad paskambino telefonu 112 norėdamas, kad jį nuvežtų į namus, niekas jo nemušė. Medikai pranešėją apžiūrėjo vietoje, jokių sumušimų nenustatė. Dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

 

Pas neblaivų vairuotoją rado ginklą

Sausio 20 d. 17.05 val. Vidutinės k., Strūnaičio sen., VSAT prie LR VRM Švenčionių užkardos pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Volvo“, kurio vairuotojas, gimęs 1976 metais, akivaizdžiai buvo neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai jam nustatė 2,23 promilių girtumą. Taip pat asmens apžiūros metu pas pilietį buvo aptiktas šaunamasis ginklas MAKAROV, kurio apkaboje buvo du metaliniai apvalios formos šratai. Ginklas neregistruotas. Vairuotojas uždarytas į areštinę, automobilis į saugojimo aikštelę. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

 

Bandė padegti sugyventinės namus

Sausio 20 d. 21.32 val. gautas pranešimas, kad Adutiškio g., Švenčionių mieste, pranešėjai, gimusiai 1999 metais, buvęs sugyventinis, gimęs 1989 metais, atėjęs girtas grasino sudeginti namus. Kadangi namuose pranešėja su vaikais jautėsi nesaugi, su vaikais nuvežta pas draugę. Apžiūrėjus namo rūsį, rastas ant medinių grindų pastatytas ir įjungtas nesaugus senas elektros šildytuvas. Buvęs sugyventinis iš įvykio vietos pasišalino. Dėl neadekvataus buvusio sugyventinio elgesio yra pagrindas manyti, kad grasinimai gali būti įvykdyti, todėl yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Iš kiemo dingo automobilis

Sausio 24 d. 05.30 val. gautas pranešimas, kad Ateities g., Švenčionėlių mieste, iš kiemo

dingo automobilis „VW Golf“, Nuostolis 400 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Nubausti už „baliuką“

Sausio 26 d. 23.19 val. gautas anoniminis pranešimas, kad Vilniaus g., Pabradės mieste, bute yra pašaliniai asmenys, kurie išeina į lauką neblaivūs ir šlapinasi. Atvykus nurodytu adresu, pas buto šeimininką, gimusį 1975 metais, aptikti trys asmenys, kurie šiuo adresu neregistruoti ir jų su buto savininku nesieja jokie giminystės ryšiai. Už karantino sąlygų nesilaikymą jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir gresia bauda nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

 

Vaikas perduotas giminaičiams

Sausio 30 d. 20.51 val. gautas pranešimas, kad Lauko g., Švenčionių mieste, bute galimai neblaivūs tėvai neprižiūri mažamečio vaiko. Nuvykus nurodytu adresu, vaiko motinai, gimusiai 1990 metais, nustatytas 1,31 promilių girtumas. Namuose buvo taip pat neblaivus moters sugyventinis. Motinai už vaiko teisių pažeidimą surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dvidešimt iki penkiasdešimt eurų. Iškviesti vaiko teisių apsaugos specialistai vaiką perdavė giminaičiams.

 

Agresyvų smurtautoją teko tramdyti spec. priemonėmis

Sausio 8 d. apie 22.44 val. gautas pranešimas, kad Bajorėlių g., Pabradės mieste, gyvenamajame name, tarp vyro, gimusio 1940 metais, ir jo neblaivaus sūnaus, gimusio 1973 metais, įvyko žodinis konfliktas, kurio metu sūnus pradėjo grasinti tėvui, kad užmuš. Iškart po grasinimų griebė tėvą už ausies ir žando ir pradėjo tampyti, tuo sukeldamas nukentėjusiam fizinį skausmą. Atvykus policijos pareigūnams, smurtautojas buvo užsirakinęs namuose. Iškvietus PGT pareigūnus buvo išlaužtos gyvenamojo namo verandos durys. Smurtautojas elgėsi agresyviai, todėl pareigūnams teko panaudoti spec. priemones. Vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtavo neblaivūs artimieji

Sausio 1 d. 06.00 val. gautas pranešimas, kad Molėtų g., Pabradės mieste, kilusio žodinio konflikto metu vyras, gimęs 1975 metais, kuriam nustatytas 2,15 prom. girtumas, tampė už plaukų savo motiną (gim. 1947 m.) ir trenkė jos galvą į sieną, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Medikai nukentėjusiai pagalbą suteikė vietoje. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sausio 8 d. 15.55 val. registruotas pranešimas, kad Vilniaus g., Švenčionėlių mieste, neblaivus vyras, gimęs 1983 metais, kuriam nustatytas 2,88 promilių girtumas, namuose žodinio konflikto metu kumščiu tyčia sudavė savo sugyventinei, gimusiai 1997 metais, vieną smūgį į veidą, taip sukeldamas nukentėjusiai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sausio 21 d. 14.27 val. registruotas pareiškimas apie tai, kad Lauko g., Švenčionėlių mieste, namo kieme, pareiškėjui, gimusiam 1993 metais, du kartus į veidą trenkė buvusios sugyventinės draugas, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis