Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1803
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26933
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74259
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įžeminimas

2021 m. vasario 13 d.

Štai skaitau Delfyje, kad žmogaus įsižeminimas pozityviai veikia nuo streso, malšina skausmą ir duoda visokios kitos naudos sveikatai. Tiesa, tarp eilučių randu, kad dar šioje srityje nėra atliktų nuodugnių mokslo tyrimų, tačiau paminėtos net kelios to „mokslo“ žmonių pavardės. Toliau aprašyta, kad žemė yra tarsi baterija, o žmogus, suprask, neturėdamas kontakto su žeme, įgyja kažkokį krūvį, turintį neigiamą poveikį sveikatai. Cha-cha-cha! Dabar suprantu, kodėl senovėje žmonės vaikščiojo basi, buvo laimingi ir giesmes giedojo! 

Toliau rašoma, kad dabar, atsiradus visokiems mobiliesiems aparatams, žmogų atakuoja jų skleidžiami, jūs tik paklausykite, teigiami elektronai. Suprask kaip nori. Gal norėjo pasakyti – pozitronai? Bet tai jau kvepia branduoline fizika, kurios tuose įrenginiuose su žiburiu nerastų. 

Jaučiu, kad tuoj atsiras visokių sukčių ir vertelgų, kurie siūlys „įžeminimo kilimėlius“, paklodes viengulėms ir dvigulėms lovoms, įžeminimo apykojes ir apyrankes, batelius... Stop! Šitai jau Lietuvoje buvo. Prisimenate Eglę, žalčių karalienę. Ji tikrai buvo gerai įžeminta vyro padovanotomis geležinėmis klumpėmis, tačiau tai nepadėjo, vis tiek ją traukė aplankyti tėvų namus.  Kas dar Lietuvoje buvo? Ogi įžemindavo pašarvotą žmogų. Vieni sakė, kad sutrauktų blogą energiją į žemę, kiti – kad mirusysis gražiai atrodytų ilgesnį laiką. Nieks nežino, ar tai padėdavo, tačiau tai darė ne vienas. Sakydavo, kad blogiau tikrai nebus. Vienas mirusysis žino ar tai „mačijo“...

O dabar štai įsivaizduokit, kad žmogus pasinaudojo įžeminamąja apykoje. Reiškia, nuo jo kojos iki žemės turėtų kadaroti vielos gabalas, kaip koks atsirišęs bato šniūrelis. Žmogus eina, o šita viela švytuoja. Kur nors prie balos, žiūrėk, ir kibirkštis gali šokti. Tik ne dėl to, kad mobilieji telefonai kalti, o kad žmogus apsivilkęs daug sintetinių drabužių. Štai nuo jų sukeliamo krūvio žmogus jusdavo dilgčiojimus, kai liesdavosi prie įvairių, ypač metalinių daiktų, blogai jausdavosi širdininkai, skundėsi, kad svaigsta galva. O ji svaigdavo ne vien dėl dirginimo elektros srove, bet ir dėl to, kad sintetiniai drabužiai tais laikais buvo labai tvankūs. Taigi „teigiamiems elektronams“ čia nėra vietos. Tiesiog būkite dažniau gamtoje ir mažiau skaitykite visokias naujas teorijas, ypač tas, kur žmonės aiškiai nusišneka, rašo straipsnius iš fizikos ir chemijos srities, nors šitie jų mokslai jau dešimtoje klasėje buvo pasibaigę.

Zidorius KIMSĖNAS