Mes turime 409 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2491
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34867
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116616
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ilgais žiemos vakarais puikiausias metas kūrybai

2021 m. vasario 13 d.

Karantinas vis dar nepaleidžia iš savo gniaužtų, tad žmonės ne tik pasiilgo gyvo bendravimo bet ir renginių, koncertų, parodų. Daug veiklų ir iniciatyvų persikėlė į virtualią erdvę, ekspozicijoms ieškoma naujų erdvių ir formų. Karantino metu ypač išpopuliarėjo parodos languose, kai lankytojai galui laisvai jiems patogiu metu nesibūriuodami prieiti ir pažiūrėti. Viena iš tokių beveik mėnesį laiko veikė ir Pašaminės kaimo bibliotekoje – tai Žanos Žilienės tapybos darbų paroda „Spalvų gama“. Jau daug metų tapyba – Žanos hobis, padedantis atsipalaiduoti po sunkių dienos darbų ir išreikšti save. Pasak bibliotekininkės Loretos Jusienės, vasarą Žana savo darželyje augina įvairias gėles, kurios paskui „pražysta“ paveiksluose. Gėlės, gamtos vaizdai – pagrindinės autorės tapybos darbų temos, o spalvų gama – nuo švelnių šviesių, iki sodrių ir ryškių.

Pašaminės kaimo bibliotekoje veikia ir Tatjanos Kazadoj bei Marytės Rakštelienės įvairių rankdarbių paroda „Ilgais žiemos vakarais“. Megzti žaisliukai, gėlės, įvairiomis technikomis išsiuvinėti paveikslai, vazelės, krepšeliai, interjero dekoracijos iš siūlų, audinių, popieriaus, medžio, šiaudų ir kitokių medžiagų akį traukia spalvingumu ir kruopščiu darbu.

Kadangi karantino metu kol kas negalima apsilankyti patalpose eksponuojamose parodose, L.Jusienė sukūrė filmuką, kurį galima pasižiūrėti Švenčionių viešosios bibliotekos facebook paskyroje. Nuotaikinga lengva muzikėlė tik dar labiau paryškina darbelių grožį. Tikrai verta apsilankyti ir pasižiūrėti, o gal idėjų ir savo kūrybai pasisemti.

Nors ir esame karantino suvaržyti, tačiau gyvenimas nesustoja, bendravimas keliasi į virtualią erdvę, o vis dar ilgoki žiemos vakarai taip ir kviečia jaukiai ir šiltai įsitaisius namuose užsiimti mėgstama veikla, kūryba, tuo pradžiuginant save ir kitus.

Irena POŽĖLIENĖ