Mes turime 271 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:89
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25219
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72545
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Išnaudok galimybę judėti

2021 m. vasario 27 d.

Siekiant pakeisti savo įpročius, neretai žmogus pasiduoda atrasdamas daugybę priežasčių, kodėl geriau to nedaryti. Tai ypač aktualu asmenims, kurie nori pradėti sportuoti, tačiau susiduria su stereotipais — esu per senas, užtrunka per daug laiko, nuobodu, mano svoris per didelis ir dar daug kitokių priežasčių, sufleruojančių, kad nepavyks ir geriau nebandyti. Vis dėl to, tai yra neteisingi stereotipai - judėti gali kiekvienas, tik reikia žinoti, kaip tai daryti tinkamai.

Fizinis aktyvumas yra vienas iš pagrindinių faktorių, lemiančių gyvenimo kokybę ir trukmę. Yra be galo daug įvairių būdų sportuoti ir lavinti fizinę formą, atsižvelgiant į asmens poreikius ir judėjimo tikslus. Sporto klube „Liūto Narvas“ erdvę ir galimybes sportuoti gali atrasti kiekvienas. 2020 m. pradėtas įgyvendinti bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas, projektas „Išnaudok galimybę judėti“, kurio tikslas yra įtraukti į sporto veiklą visas Švenčionių rajono bendruomenės grupes: asmenis, turinčius individualius poreikius, senjorus, vaikus, paauglius, moteris ir kitus, lankančius arba norinčius lankyti sporto klubą.

Faktas, jog vienas iš labiausiai motyvuojančių veiksnių yra moderni ir šiuolaikiška aplinka, kuri yra pritaikyta skirtingoms žmonių grupėms. Sporto klubas „Liūto Narvas“ šiemet atvėrė (virtualias) duris į naujas patalpas, kurios praplečia galimybes gyventojams užsiimti aktyvia fizine veikla. Vienas iš svarbiausių plėtros pasiekimų yra infrastruktūros pritaikymas negalią turintiems asmenims - nuo šiol jie galės patogiai naudotis sporto klubo patalpomis, laisvai judėti neįgaliojo vežimėliu ir netgi turėti asmeninius kineziterapijos užsiėmimus atskiroje patalpoje.

Projekto „Moderni ir šiuolaikiška sporto klubo plėtra“, bendrai finansuojamo valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas, dėka suteikiamos patrauklios sąlygos lavinti fizinę kūno formą ne tik individualius poreikius turintiems asmenims, bet ir jaunimui, vaikams, vyresniems žmonėms. Nauja aplinka sportuoti atveria duris išbandyti išskirtines ir įdomias treniruotes. Karantinui pasibaigus sporto klubas „Liūto Narvas“ vykdys nemokamus užsiėmimus „Neįgaliųjų sveikatingumo užsiėmimai“ ir „Senjorų mankšta“, kuriuos ves patyrę kineziterapeutai ir srities profesionalai. Užsiėmimų grupės dydis ribotas - 15 žmonių, tad registruotis skatiname jau dabar. Šios treniruotės yra skirtos vyresnio amžiaus arba individualius poreikius turintiems asmenims. Juk kiekvieno iš mūsų sveikata ir nepriklausomybė nuo artimųjų priklauso tik nuo mūsų įpročių, tad kvieskite ir skatinkite artimuosius, kaimynus, draugus prisijungti ir pradėti kelionę į energingesnį ir kupiną meilės sau gyvenimą.

Švenčionių gyventojams „Liūto Narvas“ integruoja naujoves ir kuria naujas galimybes sportuoti jau daugiau nei 20 metų, tačiau šia veikla siekiama vieno tikslo - fiziškai aktyvios ir sveiką gyvenseną puoselėjančios bendruomenės. Kurti šią bendruomenę ir prie to prisidėti galime kiekvienas.

Detalesnė informacija ir registracija telefonu: 8 620 82987 (Irina), 8 682 10787 (Dainius); el. paštu: liutonarvas@gmail.com

Irina BUROKIENĖ