Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3555
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13742
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89772
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Stambulo konvencija pakibo virš Lietuvos kaip Damoklo kardas

2021 m. vasario 27 d.

Dar tolimais 2013 metais tuometinis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasirašė visuomenę purtančią Stambulo konvenciją, kuri formaliai vadinama kaip sauganti moteris nuo smurto. Tik kaip jos kūrėjai ir propaguotojai nustatys, kas toji saugoma moteris, jeigu įsivyraus konvencijoje įtvirtinta „SOCIALINĖ LYTIS“? Žmonės dažnai būtent šio geluonies tekste ir nepastebi. Socialinė lytis reiškia, kad žmogus pats sprendžia, kokia jo lytis, nepriklausomai nuo to, kuo gimė... Negana to, jis gali keisti savo nuomonę: turi vyro organus, bet nutarė, kad jis moteris, paskui persigalvojo ir vėl pasivadino vyru. Visi turi gerbti ir vykdyti jo norus. Konvenciją ratifikavusios valstybės turės pakeisti daugelį šalies įstatymų, kuriuose atsiras baudžiamoji atsakomybė už neigiamą nuomonę šiuo klausimu, nes ji bus vadinama tokiais terminais, kaip neapykantos kalba. Apie tai jau vapa zombių gerbėja, kuriai patikėtas visas Lietuvos teisingumas – ministerija.

Ne iš karto galima pastebėti ir dar vieną konvencijos „slapuką“ - švietimą apie socialines lytis, lyčių įvairovę. Į mažą galvelę gali įdiegti, ką nori. Taip buvo „gaminami“ ir mankurtai. Konvencija reikalauja, kad su tąja „lyčių įvairove“ būtų supažindinama jau darželyje, iki 5 metų. Tada, kai vaikai vos pradeda suvokti save berniukais ir mergaitėmis, jiems pagal programą ims aiškinti, kad gal jie klysta, gal turi lytinius požymius berniuko, o geriau būtų būti mergaite... Kokį poveikį tokie mokymai padarys mažo vaiko galvelėje? Su amžiumi šie „mokslai“ būtų gilinami pagal vaiko gebėjimą suvokti. Viena pirmųjų Stambulo konvenciją ratifikavo Švedija. Per 6 metus 12-17 metų amžiaus mergaičių grupėje savo biologinės lyties nepriimančių skaičius padidėjo 1500 proc. Lenkija, neapdairiai ratifikavusi konvenciją, dabar ieško būdų panaikinti ratifikavimą. Lietuvoje jau pavasario sesijoje Stambulo „kūrinys“ greičiausiai atsidurs Seimo darbotvarkėje.

Komjaunimo vado L.Linkevičiaus pasirašyta Stambulo konvencija jau aštuntus metus dūla stalčiuose ir neturi jokių galių, kol jos neratifikuos Seimas. Nei vienas Seimas iki šiol nesiryžo to padaryti, bet šiuo metu žinant, ką turime Seime, pavojus kaip niekad didelis. Susidaro įspūdis, kad viso Seimo virvutes tampo vienas dažytom lūpom socialinės lyties atstovas.

Pagarba Prezidentui, kad jis pasodino ant atsarginių suolelio komjaunuolį, jog šis atvėstų. Pasodino ne už tai, bet vis tiek gerai. Prezidentas galėtų išvaduoti visuomenę nuo įtampos, savo dekretu panaikindamas buvusio ministro parašą ir taip užkirsdamas kelią jai patekti į Seimą. Apie 92 proc. gyventojų lengviau atsikvėptų, o likusių 8 proc. juk niekas pirštu neliečia ir saugiu atstumu apeina – ko dar?

Dėl Stambulo konvencijos 2018 m. pasisakė Lietuvos vyskupų konferencija (spausdiname kreipimąsi). Katalikiškai Lietuvai tai turėtų būti aukštesnis aktas už bet kokias mums svetimo Stambulo svetimas nuostatas.

Jau ir taip akivaizdu – mūsų visuomenė serga. Populiarus kunigas Algirdas Toliatas pasidalino mintimis apie Stambulo konvenciją Facebook, bet neįtiko „socialinės lyties“ kūrėjams ir gerbėjams. Neliko nieko švento – kunigą su žemėmis sumaišė ir apspjaudė vietinėms reikšmės šou „žvaigždės“, nevertos sudilusio skatiko. Čia jau norisi cituoti vieną profesorių: „kirmėlynas“. Kokio menko protelio reikia būti, kad nejaustum ribos tarp savęs ir švento žmogaus. Švento – tikrąja to žodžio prasme: juk kunigas yra įšventintas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
 
Reklaminis skydelis