Mes turime 359 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3024
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35400
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117149
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Operatyvi informacija apie gaisrus ir atliktus gelbėjimo darbus

2021 m. kovo 13 d.

 2021 m. per du mėnesius Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba iš Bendrojo pagalbos centro Vilniaus skyriaus gavo 39 pranešimus apie įvykius Švenčionių r. sav. teritorijoje.

Iš jų 12 pranešimų buvo gauta apie gaisrus ir 17 pranešimų apie pagalbos suteikimą. Kiti pranešimai buvo nepagrįsti, nes priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos nebuvo reikalingos arba jų pagalba suteikta kaimyniniame rajone.

Lyginant 2021 m. dviejų mėnesių laikotarpyje kilusių gaisrų skaičių su 2020 m. tokiu pačiu laikotarpiu, bendras gaisrų skaičius yra vienodas.

Per šį laikotarpį 4 kilę gaisrai yra registruoti miestų teritorijose ir 8 gaisrai kaimų vietovėse. Po 1 gaisrą kilo Švenčionyse ir Švenčionėliuose, 2 – Pabradėje. Po 2 gaisrus kilo Senos Ppašaminės ir Labanoro kaimuose, po 1 – Zalavo, Grybų, Svirkų k. ir Meškerinės vs.

Gaisrai tikėtina kilo dėl krosnių gedimo (1 atv.), kitų priežasčių (1 atv.), neatsargaus žmogaus elgesio (1 atv.), gedimų automobilio elektros instaliacijoje (1 atv.), elektros instaliacijos gedimų (2 atv.), krosnių ir dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų (5 atv.), vaikų išdykavimo (1 atv.).

10 tūkstančių Švenčionių rajono gyventojų teko po 5,34 gaisrus.

 

Atlikti kiti gelbėjimo darbai

Per du 2021 m. mėnesius Švenčionių rajono teritorijoje ugniagesiai gelbėtojai be gaisrų gesinimo atliko 17 gelbėjimo darbų: 11 kartų suteikė techninę pagalbą, 1 kartą budėjo sprogmenų kenksmingumo pašalinimo metu, 1 kartą suteikė pagalbą policijos pareigūnams, 2 kartus atliko darbus po transporto avarijos, 2 kartus suteikė pagalbą greitosios medicinos pagalbos darbuotojams.

 PAGD prie VRM Vilniaus PGV Švenčionių PGT inf.