Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2698
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18899
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94929
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bundam, rajono valdžia!

2021 m. kovo 13 d.

Praėjusių savivaldybių rinkimų kampanijos metu šalies žiniasklaidoje buvo paviešinta: UAB „Arkoro grupė“ įsigijo Švenčionėliuose sklypą ir statys naują langų, durų bei fasadų konstrukcijų gamybos cechą. Jau pradėtas projektuoti gamybinis pastatas, į kurį investuos 250-500 tūkst. Eur, o 0,7 ha sklype iškilsiančiame ceche ketina įdarbinti nuo 8 iki 20 darbuotojų. „Sveikiname naują investuotoją ir džiaugiamės, kad kryptingos pastangos pagaliau duoda vaisių. Švenčionėlių plyno lauko investicijų zona – jau nebe pieva, o verslui patraukli pramoninė teritorija. Jos patrauklumą įrodo ir ši džiugi naujiena: Švenčionių rajone vystosi investuotojų grandinė“, – sako Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius.

Deja, jau praėjo dveji metai nuo tų pažadų, o šios statybos dar nepradėtos. Tik šiltu metų laikotarpiu kruopščiai šienaujama pieva ir pastatyta ši informacinė lenta (žiūrėti nuotrauką). Teritorijoje tik vienintelis prieš ketverius metus pastatytas UAB „Alviva“ modernus siuvyklos pastatas, kuriam sklypas buvo skirtas dar buvusio mero V.Vigelio laikais.

2015-2019 m. į šią teritoriją buvo investuota net virš pusės milijono eurų valstybės biudžeto lėšų: nutiesta nauja Pašaminės gatvė ir nuo miesto pėsčiųjų takas, įrengtas modernus apšvietimas, pakloti magistraliniai vandentiekio ir nuotekų tinklai.

Sunku paaiškinti, kodėl nėra jokio informacinio stendo ar nuorodos šalia Švenčionys – Švenčionėliai respublikinės reikšmės kelio apie 20 ha užimančioje Švenčionėlių plyno lauko investicijų teritorijoje investuotojams paruoštų 15 sklypų, skirtų pramonei ir sandėliavimui arba komercijai. Savivaldybės interneto svetainės skiltyse „verslininkams“ ir „investuotojams“ apie šiuos sklypus taip pat informacijos nėra.

2017 m. balandžio 28 d., dar būdamas rajono vicemeru, teikiau savivaldybės tarybai sprendimo projektą „Dėl pritarimo steigti Švenčionėlių pramonės parką“. Vienbalsiai buvo pritarta, bet šis rajonui strategiškai svarbus ekonominis ir komercinis parkas dar neįsteigtas. Šalyje dabar veikia penki pramonės parkai: Alytuje, Pagėgiuose, Radviliškyje, Šiauliuose, Ramygaloje ir įsteigtos 7 laisvosios ekonominės zonos.

Atėjo pavasaris. Prabuskit, rajono valdžios ponai ir ponios. Šalyje investicijų bumas, net Lietuvos pakraštyje – kaimyniniuose rajonuose bus įsteigta šimtai darbo vietų. Apie tai parašysiu kitą kartą. Neeikvokit energijos savigyrai, nešmeižkite kitaminčių. Nustatykite ir pažymėkite tikslų Švenčionėlių gyventojų žudynių vietos plotą, nes pasiūlymas investuoti ten, kur pralietas nekaltų žmonių kraujas Antrojo pasaulinio karo metu, nėra patrauklus.

Nesudėtinga „užkasti“ pusę milijono eurų (tą ir daro), bet su pataikaujančia komanda sukurti palankią investicijų erdvę merui nesiseka.

Kęstutis TRAPIKAS

Verslo vadybos ir administravimo magistras

 

 
Reklaminis skydelis