Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2941
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21485
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68811
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lenktynininkas A. Juknevičius: kasdien vairuojamam automobiliui turiu vieną reikalavimą – pasiekti kelionės tikslą

2021 m. kovo 27 d.

Ignalinos kredito unija, Jungtinės centrinės kredito unijos KREDA narė, skelbia pavasarinę vartojimo paskolų akciją automobiliui įsigyti. Visiems, kurie artėjant šiltajam metų laikui nutarė ar nutars atsinaujinti savo transporto priemonę, unija siūlys pasinaudoti paskola su 7 proc. metinėmis palūkanomis.

Nuotaikingame šios akcijos video klipe, o taip pat ir visoje kitoje reklamos medžiagoje, galima išvysti vieną iš garsiausių Lietuvos lenktynininkų – Dakaro ralio legendą Antaną Juknevičių. Daugelis yra girdėję įvairiausių istorijų apie A. Juknevičiaus nuotykius, patirtus sukant automobilio vairą Dakare. O koks jis vairuotojas kasdienybėje ir koks automobilius savo kelionėms renkasi pats?

„Neslėpsiu, pasitaiko visko. Kartais, labai retai, automobilio akseleratoriaus pedalą galiu spustelėti kiek stipriau ir užmiestyje. Tačiau tai darau ypač retai. Ir tik įvertinęs visas aplinkybes ir situaciją. Galbūt dalis žmonių galvoja, kad lenktynininkai laksto kaip išprotėję ir miestų bei užmiesčių gatvėmis. Tai tikrai yra mitas. Aš, kaip ir mano kolegos, išsikrauname ir išsilakstome lenktynių ir treniruočių trasose. Kasdieniame gi gyvenime esame ramūs ir atsakingi vairuotojai. Galiausiai, visų pirma aš esu ne lenktynininkas, o tėtis. Kas taip pat skatina mane vairuoti saugiai ir ramiai“, – pasakoja A. Juknevičius.

Automobiliu A. Juknevičius yra leidęsis į įspūdingas keliones. „Turbūt ilgiausia mano kelionė mašina buvo iš Vilniaus į Pekiną. Per dvi savaites sukorėme beveik 9 tūkst. kilometrų. Vykusiose „Šilko kelio“ varžybose aš dalyvavau kaip stebėtojas, sekiau paskui lenktynininkų karavaną. Tai buvo tikrai įspūdinga patirtis“.

Kalbėdamas apie tai, kaip pasirenka automobilius, lenktynininkas pabrėžia nesivaikantis madų, o iš transporto priemonės reikalaujantis tik vieno – saugios kelionės iš taško A į tašką B.

„Nesu išrankus automobiliams. Vairuoju įvairių gamintojų modelius, priklausomai nuo to, kur, su kuo važiuoju. Dažnai sėdu už „Volvo“, „Land Rover“ vairo. Dirbu su automobiliais, jie mane supa visą dieną. Todėl tenka pavairuoti pačias įvairiausias mašinas. Galiu pasakyti taip – man svarbiausia, kad automobiliu galėčiau nukeliauti iki savo kelionės tikslo. Todėl svarbiausi pasirinkimo kriterijai man yra patikimumams, saugumas“, – sako A. Juknevičius.

„Suprantama, ne paskutinėje vietoje yra ir automobilio kaina. Tačiau aš visuomet žinau savo galimybes ir poreikius, neieškau galingiausios ar gražiausios mašinos. Puikiai suprantu, kad visa tai papildomai kainuoja. Tiesiog įvertinu savo poreikius bei galimybes. Kainos ir kokybės santykis man yra labai svarbus“.

Ignalinos kredito unijos akcija atnaujinti automobiliui tęsis iki šių metų liepos 1 d. Beje, pasinaudoti šia paskola galima ir neapsilankius unijos skyriuose. Visi formalumai gali būti sutvarkyti nuotoliniu būdu. 

Visiems, norintiems gauti šią paskolą, belieka susisiekti su Ignalinos kredito unijos centriniu skyriumi tel. 8 386 52561, el. paštu ignalina@kreda.ltar bet kuriuo regioniniu skyriumi Utenoje, Švenčionyse, Švenčionėliuose, Pabradėje, Zarasuose ar Visagine.