Mes turime 257 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3386
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21930
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69256
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Menas ir bendravimas, arba Menas bendrauti

2021 m. balandžio 3 d.

Šis mano straipsnelis kiek nestandartinis ir gal keistas. Na, bet ir aš nevisai standartinis. Šis straipsnelis apie tai, kaip kyla idėjos bendraujant su žmonėm ir kaip atsiranda kai kurie kūriniai, kai žmonės nenori bendrauti.

Bendravimas – visas žmogaus gyvenimo pagrindas ir jo esybės formavimas. Mokančių sklandžiai bendrauti gimsta tikrai nedaug, bet to išmokstama, jeigu tik žmogus to nori ir pats su savimi būna sąžiningas. Bet kaip aš galiu susieti bendravimą su savo kūryba? Pirmiausia kūryba man yra bendravimo forma. Mano kūryboje labai svarbus dalykas – kuriant įdėti į kūrinį gerą energiją, perteikti emociją, kad žmogui būtų malonu, kad žmogus matytų tame daikte gyvastį, kad kūrinys skleistų gerą energiją. Aš pats bendrauju ne itin plačiai, bet, pastebėjęs parduotuvėje ar gatvėje paniurusį žmogų, nusišypsau arba pasisveikinu. Taip ir pats sau pasikeliu nuotaiką, kai žmogus pasimeta ar įtariai pasižiūri...

Netolima mūsų praeities istorija sukūrė žmones baikščius, užsidariusius, per rimtai nusiteikusius. Vienas iš mano asmeninių pavyzdžių – tai kaimynai, kurie paskatino ant tvoros uždėti užrašą. Tai brandaus amžiaus žmonės, kurie niekados nesisveikina, niekada nenusišypso, važiuodami pro šalį net nepasižiūri ton pusėn. Aš dėl to nepykstu ir nė kiek nepergyvenu. Tai tiesiog juokinga ir keista. O juk nuo mano nuotaikos ir bendravimo priklauso mano nuotaika, o nuo nuotaikos – sveikata. Tai ir sugalvojau ant tvoros užrašyti „Sveiki“. O kad linksmiau būtų kieme, sukūriau statulą, kad dar labiau pralinksmintų svečią ir svečias į namus jau užeitų su gera nuotaika. Pati statula primena pajūrio gyventoją iš 16 amžiaus. Taip dažniausiai rengdavosi pajūrio gyventojai žvejai. Aš ją pavadinau Šviesos nešėju, kadangi žmogysta rankoje laiko žibintą, kuris naktį šviečia.

Galiu palyginti bendravimo ir uždarumo, blogos nuotaikos trūkumą, nes dalyvauju daugelyje užsienio kūrėjų grupėse, forumuose, publikuoju ten savo kūrinius. Užsienio grupėse niekas nemato nieko neigiamo mano kūriniuose, o štai mūsų žmonės kartais mato pabaisas. Aišku, tai nėra dauguma, bet tą jaučia labai prastos vidinės būsenos žmonės. Žmogus visada mato išorėje tai, koks jis pats yra viduje. Jeigu tu skaitai mano rubrikėlę, tai tavo vidinis pasaulis yra gražus, linksmas, juk kitaip nesidomėtum menu, ar taip? O kiek mes turime žmonių, kurie turi meninę gyslelę, bet yra drovūs ar bijo parodyti savo sugebėjimus. Bijo todėl, kad tie žmonės, kurie sunkiau bendrauja, gali neįvertinti tavo darbelio. O tu imk ir paskambink į redakciją ar man telefonu 8 673 60228, kad bendraudami galėtumėme pasidalinti patirtimi, o gal net ir suorganizuoti kuriančių žmonių susitikimą, šauniai pabendrauti ir savo kūryba pasidalinti.

Arnoldas SAMOGITAS