Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4694
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20895
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96925
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nutikimas

2021 m. balandžio 3 d.

Anądien buvo labai graži diena, termometras rodė +14°C. Kaimynai pasodino savo pustrečių metų vaikelį į elektrinį automobiliuką ir valdydami pulteliu šitaip vežiojo savo atžalą. Tiesa, po kurio laiko vaikiokas ėmė sukioti vairą ir lengvai perprato, kad ir jis gali vairuoti.

O štai, sakykim, kokiais 2051 metais išeina vyriškis į kiemą, lengvai švilpteli ir tyliai privažioja jo automobilis, atsidaro durelės:

- Šeimininke, ką įsakysite! – linksmai prataria automobilis. Vyras mikliai šoka į automobilį ir taria:

- Vežk mane prie artimiausio ežero!

Automobilis lengvai pajuda, didina greitį, išvairuoja į kelią, vyras džiaugiasi, bet čia automobilis ima lėtinti greitį, sustoja, atidaro dureles ir prataria:

- Katapulta!

Tai reiškia, kad sėdintysis kuo greičiau privalo lipti iš automobilio, nes priešingu atveju bus išsviestas iš automobilio. Kas gi nepatiko automobiliui? Išmanus, su dirbtiniu intelektu automobilis, tik prieš pusantrų metų pirktas, o kažką sumanė, niekada to nebuvo. Dar ir ežeras tolokai. Reikia paskambinti žmonai, gal ji ką žino, vakar daug važinėjo. Traukia vyras telefoną iš kišenės:

- Mane sujunk su žmona! – komanduoja telefonui.

- O tu manęs nepadėjai į mano mėgstamą vietą, ten, kur aš ilsiuosi. Aš esu pavargęs, alkanas! – tris kartus pypteli ir išsijungia.

Tuo metu automobilis sukomanduoja vyrui:

- Sek paskui mane!

Automobilis pradeda lėtai važiuoti, dar kiek pagreitėja, vos ne bėgom reikia jį vytis. Čia vyras supyksta ir ima visaip koneveikti automobilį. Automobilis sustoja, pamirkčioja žibintais, nusivalo stiklus ir taria:

- Manęs taip vadinti negalima. Tuoj atlėks policija.

Ir tikrai, vos po poros minučių atrieda policija, griebia tą vyrą, įsisodina į savo mašiną ir lekia į nuovadą, o vyro automobilis pamažėle apsisuka ir rieda atgal namo.

Čia policijos automobilis tiek įsismarkauja, kad pakyla ir ima skristi, policininkai linksmai juokiasi iš sutrikusio vyro, tik staiga jų automobilis kad sušuks:

- Katapulta!

O tai kur dėtis! Dar diržai nepaleidžia, laiko visus prispaudę prie sėdynių. Atsidaro durys ir automobilis visus išmeta laukan. Vyras jau nežiūri, nei kur tas automobilis, nei kur policininkai. Jam labiau rūpi, kur ir kaip jis nukris. Jau supranta, kad neišsigelbės, užsimerkia ir ima šaukti iš visų jėgų.

Nukrito, keista, ant kažko minkšto. Judina kojas, rankas – viskas vietoje. Atsimerkia. Pasirodo, jis guli savo lovoje, greta – nubudusi žmona:

- Ko taip šauki! Vėl košmarai sapnuojasi? Nereikia ilgai prie kompiuterio naktimis sėdėti. Nusiramink, laikrodžiai pasukti viena valanda pirmyn. Dar gali pamiegoti, spėsi į darbą.

Kur jau čia miegosi. Kiek pasivartalioja lovoje, keliasi, eina šildytis arbatos. Ateina ir žmona, geria dviese arbatą, o vyras žmonai pasakoja savo sapną. Abu skaniai pasijuokia. Laikas į darbą. Išneria vyras į kiemą ir sugalvoja pažaisti su automobiliu – švilpteli kaip sapne. O siaube! Automobilis sumirksėjo žibintais, papurškė priekinį stiklą ir jį nusivalė. Dureles teko atrakinti su pulteliu, galop atsisėdo į automobilį. Čia suprato, kad jo automobilis dar neturi dirbtinio intelekto, taigi į darbą važiavo kaip įprasta. Staiga suskambo telefonas:

- Jums išrašyta bauda už grubų elgesį su automobiliu. Ar sutinkate apmokėti šią baudą? – maloniu balsu praneša operatorė.

- Su kokiu automobiliu? Juk ten buvo sapnas! – šaukia vyras į telefoną.

- Jūs šį rytą iškoneveikėte savo automobilį, nors prie ežero važiuoti buvo per daug anksti. Ant ežero dar ledas, o automobilis nebūtų spėjęs Jūsų nuvežti į darbą. Tai mokėsite baudą? – klausia operatorė.

- Jei nemokėsite, tai mes išieškosime ją kitaip, bus žymiai brangiau... – nutęsia operatorė.

- Šito būti negali! Aš tik sapnavau!

- Gali, gali! Šiandien yra 2021 metų balandžio pirmosios rytas! – praneša operatorė ir ima garsiai juoktis.

Tik dabar vyra suprato, kad žmona jį „išdūrė“. Šitai ji automobilio žibintus junginėjo ir valytuvais žaidė, ot šelmė. O dabar ir operatore prisistatė, balsą su programėle pakeitusi buvo...

- Ir kam aš jai tą sapną papasakojau? – priekaištauti sau ėmė vyras. 

- Gerai, gerai, ar baudą galima kompensuoti naujais sabalų kailiniais? – atlyžęs suvapa vyras į telefoną.

- Taip, tiks! Tik pritaikyk prie to Ferrari spalvos šaliko, kurį man padovanojai per Moters dieną! – pratarė telefonas, tris kartus pyptelėjo ir vėl išsijungė.

Visus sveikinu su balandžio pirmąją, linksmų ir nebūtų istorijų diena!

Zidorius KIMSĖNAS

 

 
Reklaminis skydelis