Mes turime 209 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4423
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21765
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65748
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Baigdamas bėgimą aplink Lietuvą, ugniagesys buvo stabtelėjęs Pabradėje

2012 m. birželio 27 d.,trečiadienis Nr.49 (1192)

Aplink Lietuvą bėgęs Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas praėjusį ketvirtadienį atbėgo į Švenčionis. Tai buvo priešpaskutinė jo bėgimo stotelė. Bėgant mūsų rajono teritorija iki Švenčionių ugniagesiui palaikė kompaniją papildomo ugdymo centro bėgikai, o Švenčionių miesto parke pasitiko mero patarėja Audronė Linkuvienė, PGT viršininkas Sigitas Jusys, miesto seniūnė Ina Sinienė, tarybos narė Jolanta Olechnovič.

Penktadienį Aidas Ardzijauskas vėl išbėgo į kelią – iki Pabradės, kur buvo maloniai sutiktas vietos bendruomenės ir svečio iš Molėtų Petro Čimbaro. Kadangi bėgiko maršrute Molėtų nebuvo, sporto entuziastas verslininkas, netolimoje praeityje pats kasdien nubėgdavęs po 10 kilometrų, Petras Čimbaras atvažiavo į Pabradę pasveikinti aplink Lietuvą sėkmingai apibėgusį ugniagesį. Abudu aktyvaus ir sveiko gyvenimo būdo šalininkai iš karto surado kalbą apie bendrus pomėgius. Ryškiu įdegiu nenusileidžiantis bėgikui ugniagesiui, verslininkas Petras Čimbaras į klausimą, ar taip įdegė prie jūros, juokais patvirtina: „Prie jūros – ant tiltelio prie ežero“... O rimtai sako, kad jam geriausias poilsis – su šeima prie Molėtų ežerų.

Į Pabradę A.Ardzijauskas su gražia jaunimo kompanija įbėgo išmaudyti gaivaus vasaros lietaus. „Priartėjus prie Pabradės prie manęs prisijungė grupelė sportininkų. Didelė jų dalis buvo sportinio ėjimo atstovai, kuriuos dažnai sutinku Vilniuje Vingio parko takuose, - dalinosi įspūdžiais bėgikas. - Visi kartu įveikėme paskutinį šios dienos kilometrą ir finišavome vietinės valdžios glėbyje“ (išėjo pasitikti abiejų Pabradės seniūnijų kolektyvai, - red.).

Pabradė buvo paskutinė A.Ardzijausko stotelė ir poilsio vieta 24 dienas trukusiame bėgime. Kiekvieną dieną nubėgdavęs apie 40-50 km, ugniagesys įveikė apie 1100 kilometrų. Kam to reikia? Pasak bėgiko, pirmiausia jis tai darė populiarindamas ugniagesio profesiją ir bėgimą, be to, tai paprasčiausia priemonė, padedanti atsipalaiduoti ir fiziškai sustiprėti. Bėgant įgyta fizinė ištvermė, charakterio savybės yra labai reikalingos ir kasdieniame darbe.

Šeštadienį ugniagesys finišavo Vilniuje, prie Baltojo tilto, kur jį pasitiko artimieji, draugai ir kolegos. Sėkmingai įveikęs kelionę aplink Lietuvą, jis atskleidė paslaptį – ilgų distancijų bėgikas kitąmet rengiasi dar didesniam iššūkiui – apibėgti aplink Baltijos jūrą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ