Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3321
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19522
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Katė maiše

2021 m. balandžio 10 d.

Stovi žmogelis turguje su maišu ir pardavinėja jau paaugusius kačiukus. Visi gražūs, žaismingi, atrodo, kad gerai dirbs numatytą darbą – gaudys peles. Protarpiais žmogelis šūkteli:

- Šiųmečiai kačiukai, veislė - vietiniai mišrūnai, labai linksmi ir gerai gaudo peles! Ei, žmonės, kam reikia jaunų katinų?

Prieina vienas, kitas, tėtį atitempia vaikėzas – ir jam reikia katino. Žmogelis noriai traukia kačiukus iš maišo, vieną už kitą gražesnius, tie purkštauja, kniaukia, skečia savo nagus, o vienas tiesiog įsisega nagais į to vaikėzo paltą ir ima gražiai murkti. Nieko nepadarysi, traukia tėtis dešimtinę, o vaikas, šypsodamasis iki ausų, neša katiną parodyti mamai.

Bet tuoj atlekia iš kažkur moteriškė, kuri pirko katiną anksčiau ir baisiai keikdamasi traukia katiną iš savo terbos ir drąsiai teškia katiną pardavėjui į jo glėbį šaukdama:

- Jis man visus kampus pridergė, kaukia dieną naktį, išvartė gėlių vazonus... Ne katinas, o grynas nuostolis!

O gražus tas bestija, kailis tik žvilga saulėje. Aplinkui susirinkę jai visokias pastabas ir pamokymus beria:

- Tai kas gi vieną katiną naujoj vietoj palieka. Reikia papratinti jį, paglostyti, duoti kažką skanaus suėsti, pieno palakti... O ir iš viso katinas negali gyventi namuose, kur tokia pikta šeimininkė...

Pardavėjas tykiai kiša tą katiną į savo maišą ir tyliai klausia moteriškės, ar duoti jai kitą katiną, ar grąžinti pinigus. Bet čia liaudis linksmai pasiūlo tai moteriškei pačiai savo ranka įsitraukti kokį katiną, esą maiše jų yra pakankamai daug. Pagaliau įkalbėta moteriškė kiša ranką į maišą ilgai mataškuoja bandydama paimti kokį kačioką už pakarpos. Galop stipriai nučiupusi vieną traukia laukan. O, jergutėliau! Jos rankose vėl tas pats katinas. Kažkas primena, kad šitas katinas yra jos lemtis, kiti siūlo bandyti dar kartą. Galų gale, atsibosta visas tas cirkas katinų pardavėjui, ištraukia jis tokį margą katinioką ir paduoda moteriškei tardamas:

- Šitas tikrai tiks! Jo tėvas labai tvarkingas katinas, gerai gaudo peles. Kiti dar bando prieštarauti, kad katinas tik retkarčiais gaudo peles ir atneša namo, norėdamas pavaišinti savo šeimininkę, reikia imti katytę. Kitų nuomonė priešinga, jau susirinkusi nemaža žioplių minia, nedažnai Švenčionių turguje toks nemokamas cirkas pasitaiko. Šurmuliuoja turgus, kiti net ant vežimų pasilipę stebi šitą neeilinį įvykį, šypsosi ir juokiasi...

Dabar štai su vakcina panaši situacija. Viena vakcina kažkam buvusi žalinga, kitos ne tas „tėvas“ ar „mama“, kažkas iš viso siūlo nesivakcinuoti... Nuomonių begalė, visos skirtingos ir viena kitai prieštaraujančios. Palaukit dar, palaukit. Gal, neduok Die, sukils nauja banga, tai prie skiepų stovėsit eilėje kaip prie duonos prieš 60 metų, kai jos atveždavo trigubai mažiau, negu stovinčių eilėje.  Nieks nežino, kurių vakcinų poveikis bus stipresnis, nes virusas smarkiai mutuoja, lygiai kaip nieks nežino, kuriam žmogui kuria vakcina geriau skiepytis. O skiepytis tikrai reikia, gal bent kokiai žmonijos daliai šitai padės. Gaudys katinas peles, ar ne, bet kai pelių sandėliuke daug, tai geriausia išeitis – įsigyti nors kokį katiną arba gerus spąstus.

Izidorius KIMSĖNAS