Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:931
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26061
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73387
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

TIK NUOMONĖ. Įkalinti karantine iki vasaros!

2021 m. balandžio 17 d.

Nieko naujo – Vyriausybė eilinį kartą pratęsė karantiną – dabar iki gegužės 31 d.  Iki vasaros. Tiesa, su kai kuriais atlaisvinimais, bet realybėbėje juos kol kas  sunku įsivaizduoti. Gal todėl, kad per ilgai buvome suvaržyti, o gal tie atlaisvinimai per menki. Ne tokie, kokių daugelis laukia. Šįkart premjerė jau net neprašė dar truputį pakentėtti. Anksčiau prašydavo – kas savaitę, o šįkart sausai nukirto. Supyko dėl kritikos iš visų pusių.

O štai Vokietijos kanclerė A.Merkel, prieš Kalėdas grasinusi savo piliečiams įvesti griežtesnius apribojimus, jau kitą dieną atsiprašė šalies gyventojų už tokius ketinimus ir prisipažino padariusi klaidą.

Mūsų valdžia neklystanti – viskas, ką daro, yra teisinga. Net kai siūlo mums skiepytis kitų šalių išmetamomis atliekomis. Vis daugiau šalių, tarp kurių ir Danija, „AstraZeneka“ vertina kaip potencialiai pavojingą ir visiškai atsisako jos, o mūsų žmonės toliau skiepijami. Negana to, mūsų valdžia jau paprašė Danijos, kad perleistų Lietuvai danams netinkamas vakcinas ir ruošiasi atliekomis vykdyti masinę Lietuvos gyventojų vakcinaciją. Skelbiama, kad Malio respublika nusprendė sunaikinti 16,4 tūkstančio dozių „AstraZeneka“ vakcinos, kurios galiojimas baigėsi, nes gyventojai nepanoro ja skiepytis. O mums ant kiekvieno kampo skambanti socialinė reklama, kviečianti skiepytis, kala, kad mes „neturime prabangos rinktis“. Danai, afrikiečiai ir kt. turi, o mes – ne.

Skiepijimas vyksta vangiai. Nors paskiepyta mažiau kaip penktadalis gyventojų, valdžia pasišovė jau įvesti dar vieną pasą – skiepų, įmuniteto ar dar kitu pavadinimu, bet akivaizdžiai diskriminuojantį didžiąją dalį gyventojų. Pirmiausia – nėra skiepų. Jaunesniems žmonės dar laukti ir laukti. Nebent atkištų petį atliekoms iš Danijos ), bet ir tai visiems neužtektų. Jeigu skelbiama, kad skiepytis prievartos nėra, ir net nėra skiepų, kodėl ribojamos elementarios žmonių teisės: valgyti restorane,  lankytis  renginiuose, sporto klubuose? Baisu pagalvoti, kokių dar apribojimų gali sulaukti nepasiskiepijusieji.

Tuo tarpu ketvirtadienį daug mįslių užminė nutikimas Lazdijų ligoninėje. Atlikus testavimą paaiškėjo, kad du medikai, dar pernai persirgę, o šiais metais paskiepyti nuo Covid 19  dviemis valcinos dozėmis, yra apsikrėtę koronavirusu. Tiesa, jie būtų to niekada ir nesužinoję, jeigu neatilkę testo, nors juos  oficialiai vadina sergančiais irįpareigojo izoliuotis. Jų šeimų nariams izoliuotis nereikia. Kuo toliau, tuo mažiau logikos su tuo virusu ir daugiau neatsakytų klausimų. Svarbiausias – ko vertas ruošiamas imuniteto pasas, jeigu virusas draugiškai sugyvena su paskiepytais asmenimis?  Mokslininkai ( ne valdžios pasirinkti patarėjai, žinoma) teigia, kad lūkesčiai, jog pasiskiepijęs asmuo neplatina viruso, yra paremti  ne moksliniais tyrimais, o tikėjimu.

 Iki šiol visų skiepų esmė buvo tame, kad jie apsaugo apsiskiepijusį asmenį nuo sunkios formos ir ligos komplikacijų. Štai kodėl verta skiepytis.

(Autoriaus prašymu pavardė neskelbiama)