Mes turime 342 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5203
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23747
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71073
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

PASIENYJE SU BALTARUSIJA DARBĄ ATNAUJINS TRYS KONTROLĖS PUNKTAI

2021 m. balandžio 17 d.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad nuo pirmadienio, balandžio 12 d., pasienyje su Baltarusija darbą atnaujins 3 kontrolės punktai. Jie prasidėjus pandemijai buvo uždaryti pernai kovą.

Dėl šių punktų veiklos atnaujinimo savo posėdyje trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

Pirmadienį atnaujinamas Šumsko (Vilniaus r.) - Lošos, Tverečiaus (Ignalinos r.) – Vidžių ir Papelekio (Švenčionių r.) – Lentupio punktų darbas. Per pastarajį (nuotraukoje) galės vykti tik didžiagabaričius ir sunkiasvorius krovinius gabenančios transporto priemonės, o per pirmus du – lengvieji automobiliai. Be to, per Tverečiaus punktą sieną kirsti galės ir tuščios krovininės transporto priemonės.

Įvedus karantiną 2020 m. kovą buvo sumažintas pasienyje su Baltarusija veikiančių sausumos kontrolės punktų skaičius. Pastaruoju metu čia veikia Raigardo, Šalčininkų, Lavoriškių ir Medininkų kontrolės punktai.

2020 m. lapkritį buvo pradėti didžiausio Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje Medininkų punkto modernizavimo darbai. Dėl vykdomos rekonstrukcijos sumažėjo jo pralaidumas bei neliko galimybės gabenti didelių gabaritų bei sunkiasvorius krovinius.

Tam bus atidarytas Papelekio punktas, per kurį su Lietuvos automobilių kelių direkcijos leidimais galės būti vežami iki 5,6 m pločio ir neribojamo aukščio kroviniai.

Medininkų punkto rekonstrukcijos metu atsirado poreikis kitur nukreipti ir krovininių transporto priemonių srautus, todėl tuščioms transporto priemonėms atidaromas Tverečiaus punktas.

Šumsko punktas yra tame pačiame kelių tinkle ir kryptyje kaip Medininkų, todėl jo darbo atnaujinimas, tikimasi, sumažins lengvųjų automobilių srautus rekonstruojamame Medininkų punkte.

VSAT inf.