Mes turime 567 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:49
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18470
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:100219
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuo ko ginama tradicinė šeima Lietuvoje?

2021 m. gegužės 8 d.

Kuo labiau artėja Didžiojo šeimos gynimo maršo diena, tuo dažniau viešoje erdvėje skamba klausimai „nuo ko ginama ta tradicinė šeima?“, „kas puola tradicines šeimas?“ „kokią grėsmę partnerystės įstatymas kelia tradicinėms šeimoms“ ir t.t. ir pan.


Jei iš tiesų viskas prasidėtų ir pasibaigtų TIK partnerystės įstatymu, kuriuo 2 suaugę žmonės galėtų užsitikrinti sau teisinį santykių reguliavimą, vienareikšmiškai nebūtų tokio žmonių pasipriešinimo ir nebūtų nuo ko ginti tradicinės šeimos.

Tačiau šis įstatymas yra tik LABAI MAŽA dalis viso PAKETO, į kurį įeina – neapykantos kalbos įstatymo projektas (tame tarpe įteisinantis „lytinės tapatybės“ sąvoką ir nediskriminavimą pagal tai), Stambulo konvencija, nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimas, lyties keitimo įstatymo projektas, įvairios metodinės rekomendacijos ugdyti vaikus pagal nestereotipinius lyčių vaidmenis ir kt.

Tai daliai žmonių, kuri vis klausia „kas puola tradicinę šeimą?“ vis dar sunku suprasti arba ji apsimeta, kad nesupranta, jog šiuo metu į valdžią atėjusios išskirtinai „progresyvios“ jėgos, nauju teisiniu reguliavimu siekia iš esmės PAKEISTI visuomenėje nusistovėjusias lyčių ir šeimos sampratas bei vienašališkai primesti PASAULĖŽIŪROS ir VERTYBIŲ pokytį, todėl ir susiduria su tokiu DIDELIU pasipriešinimu.

Tai, kokio palaikymo susilaukia Didysis šeimos gynimo maršas ir kokios kovos verda viešoje erdvėje, akivaizdžiai rodo, kad didžiajai daliai Lietuvos žmonių VERTYBĖ yra būtent MOTERS ir VYRO šeima iš kurios gimsta ir kurioje palankiausiai auga ir vystosi vaikai. Kad būtent tokia šeima yra valstybės pagrindas, yra įtvirtinta tiek LR Konstitucijoje, tiek įvairiuose įstatymuose, todėl didžiulė visuomenės dalis NESUTINKA keisti nusistovėjusios šeimos sampratos ir jie TURI tokią teisę.

Jei LGBT+ bendruomenė aiškiai įvardintų ir įsipareigotų, kad partnerystės įstatymu viskas ir užsibaigs ir kad šios bendruomenės poros NESIEKS teisiškai, visuomeniniame gyvenime bei vaikų švietimo programose savo santykių formų prilyginti vyro ir moters šeimai – pasipriešinimas iš likusios visuomenės dalies čia ir pasibaigtų.

Tačiau LGBT+ bendruomenės lyderiai nuo pat pradžių aiškiai deklaruoja, kad jų tikslas NĖRA partnerystė - kad partnerystė yra tik menkas kompromisas, pirma stotelė, nuo kurios yra pradedama. Tikslas nuo pat pradžių buvo ir yra PAKEISTI visuotinai priimtiną ŠEIMOS sąvoką, įteisinant įvairius LGBT+ santykius (kaip pvz. dviejų moterų lesbiečių ir Tomo Vytauto Raskevičiaus, auginančių bendrą vaiką santykių formą) kaip ŠEIMĄ, lygiavertę vyro ir moters šeimai. Jie tą deklaruoja nuolat ir visiškai atvirai.

Ir čia dar tik pradžia. Šalia siekio pakeisti šeimos sampratą yra ir siekis pakeisti LYČIŲ sampratą, įteisinant „lytinės tapatybės“ sąvoką, kuri reiškia, kad žmogus gali lytį pasirinkti pagal tai, kaip jaučiasi.

Visada egzistavo nedidelė dalis žmonių, kurie save tapatina su priešinga lytimi ar turi dar kitokią lytinę išraišką, tačiau jų viešas pripažinimas visuomenėje buvo SAVANORIŠKAS, o šiuo metu siekiama įvesti teisinį persekiojimą už tokių asmenų diskriminavimą – t.y. visuomenė jau būtų priversta pripažinti, pavyzdžiui, moterimis save laikančius vyrus – moterimis. Ir neturėtų teisės prieštarauti, kad tokie žmonės lankytųsi moterų tualetuose, dušuose ir pan.

Tai yra akivaizdi tikrų MOTERŲ diskriminacija, tačiau užsienio praktikoje ji yra absoliučiai ignoruojama – pvz. dėka įteisinto tokio nediskriminavimo biologiniai vyrai, save laikantys moterimis, dalyvauja moterų sporte ir triuškina moterų visų laikų rekordus, ir toliau yra leidžiama tam vykti.

Tokia visuomenė yra MELO visuomenė, kurioje yra teisiškai įteisintas melavimas, kad vyras yra moteris ar moteris yra vyras, o už TIESOS įvardinimą net galima susilaukti teisinio persekiojimo. Natūralu, kad žmonės NESUTINKA gyventi tokioje melo visuomenėje ir jie TURI tokią teisę.

Jarūnė RIMAVIČĖ

 

 

Nuo autorės. Kviečiu visus, pritariančius šiems argumentams, dalintis šiuo atsakymu ant savo sienų ir taip pat visose diskusijose po kiekvienu panašiu komentaru "kas puola tradicines šeimas", "kokią grėsmę partnerystės įstatymas kelia tradicinėms šeimoms" ir pan., nes atsakymas į šiuos klausimus tikrai yra.

 

šaltinis: https://www.facebook.com/jarune.rimavice/posts/10225269604305246

 

„Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ įvyks gegužės 15 dieną bet kokiu oru ir bet kokiomis sąlygomis!