Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4088
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22632
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69958
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasieniečių dieną pasitinkant

2012 m. birželio 27 d.,trečiadienis Nr.49 (1192)

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pasieniečių mokykloje ir Vilniaus rinktinėje vyko tradicinės meistriškumo varžybos „Geriausia pasienio sargyba“. Varžybose dalyvavo geriausi padalinių pasieniečiai, pasitikrinę savo jėgas ir gebėjimus užkardose bei rinktinėse vykusių atrankų metu.

"Geriausios pasienio sargybos" varžybų dalyviai turėjo pademonstruoti savo profesionalumą ir įgūdžius, pritaikomus kasdienėje tarnyboje. Varžėsi jie šaudymo iš tarnybinio ginklo, fizinio pasirengimo, pirmosios medicinos pagalbos ir civilinės saugos, patikrinimų kertant sieną, tarnybinio transporto vairavimo rungtyse.

VSAT pareigūnai taip pat turėjo profesionaliai pristatyti savo padalinį, pademonstruoti užsienio kalbos žinias, įgūdžius, užtikrinant valstybės sienos bei pasienio teisinius režimus, išlaikyti teorinių žinių testą.

Susumavus visų atliktų rungčių rezultatus, paaiškėjo, kad Ignalinos rinktinės pasieniečiai yra geriausi pasieniečiai respublikoje. Kiekvienos rinktinės komandą sudarė trys pareigūnai - jaunesnysis specialistas, vyresnysis pasienietis ir specialistas. Ignalinos rinktinei atstovavao du Adutiškio užkardos pasieniečiai - tai Vytautas Gaidamavičius ir Artūras Lukšonis bei jų kolega iš Puškų užkardos Valdas Čičinskas.

Vytautas Gaidamavičius savo tarnybą pasienyje pradėjęs Adutiškio užkardoje (buvusi Švenčionių), dabar jau skaičiuoja 20 -us tarnybos metus. V. Gaidamavičius per visą tarnybos laikotarpį už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą yra ne kartą skatintas, už profesionalumą ir sumanumą yra apdovanotas VSAT 3-ojo ir 2-ojo laipsnio ženklais "Valstybės sienos sargyboje - 10 m. ir 15 m."

Kitas šios komandos pareigūnas, vidaus tarnybos puskarininkis vyresnysis pasienietis Artūras Lukšonis, 2004 m. baigęs Pasieniečių mokyklą taip pat pradėjo tarnybą Adutiškio užkardoje ir iki šiol sėkmingai tarnauja. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą yra gavęs kelias padėkas bei apdovanotas VSAT pasižymėjimo ženklais "Pavyzdingas pasienietis" (sidabro ir aukso spalvos).

Puškų užkardos pareigūnas Valdas Čičinskas - trečiasis komandos narys, Puškų užkardoje (buvusi Visagino) jau skaičiuoja 19-us tarnybos metus.

"Geriausios pasienio sargybos" varžybos yra rengiamos nuo 2003 metų. Per visą šį laikotarpį ignaliniečiai jau ketvirtą kartą į savo rinktinę atsivežė nugalėtojų taures ir diplomus. Tai ypač malonu pažymėti profesinės šventės - Pasieniečių dienos išvakarėse.

Irena POŠIŪNAITĖ