Mes turime 364 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:710
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33086
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114835
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ignalinos kredito unijoje – terminuoti indėliai žmonėms ypač palankiomis sąlygomis

2021 m. birželio 5 d.

Ignalinos kredito unija skelbia ypatingą akciją terminuotiems indėliams. Unijai savo indėlius metų laikotarpiui patikėję žmonės galės džiaugtis 1,5 proc. metinėmis palūkanomis, o tai yra bent kelis kartus daugiau nei šiuo metu siūlo didieji šalies bankai. Dar didesnės palūkanos bus mokamos už ilgesnio termino indėlius.

Ignalinos kredito unijos administracijos vadovė Violeta Čeponienė sako, kad terminuotas indėlis yra viena iš saugiausių taupymo priemonių, todėl jį renkasi nemažai unijos klientų.

Terminuotas indėlis nuo kitų taupymo instrumentų skiriasi trimis dalykais: fiksuota indėlio suma, fiksuota palūkanų norma ir aiškiai apibrėžtu terminu. Tuomet kai daugumos kitų taupymo instrumentų anksčiau paminėti dalykai paprastai būna kintantys. Pavyzdžiui, kaupiamąjį indėlį galima pildyti periodiniais įnašais, palūkanų norma būna peržiūrima kartą metuose, – teigia V. Čeponienė.

Anot jos, terminuotą indėlį dažniausiai renkasi žmonės, taupantys kokiam nors didesniam pirkiniui – būstui, vaikų mokslams, tolimai kelionei.

„Labai dažnai žmonės kaupia lėšas einamojoje unijos ar banko sąskaitoje. Tačiau tokiu atveju už sąskaitoje esančias lėšas jie negauna jokios grąžos, tai yra neturi finansinės naudos. Todėl žmogui naudingiau kažkokią jau sukauptą pinigų sumą paversti terminuotu indėliu ir gauti palūkanas, – aiškina Ignalinos kredito unijos administracijos vadovė.

Paklausta kodėl žmonės turėtų patikėti savo indėlį Ignalinos kredito unijai, o ne, pavyzdžiui, bankui, visų pirma ji išskiria naudos dydį.

„Mūsų kredito unijoje terminuotą indėlį padėję žmonės, priklausomai nuo indėlio trukmės, gali uždirbti net iki 3 proc. metinių palūkanų. Kai bankuose jos siekia tik iki 0,3 proc. Be to, Ignalinos kredito unijoje terminuotą indėlį galima padėti ir išsiimti grynais pinigais, ko nesiūlo komerciniai bankai.

Galiausiai ne mažiau svarbu ir tai, kad visi fizinių asmenų Ignalinos kredito unijoje laikomi indėliai iki 100 tūkst. eurų dydžio yra apdrausti valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas.

Visiems, susidomėjusiems galimybe pasidėti terminuotą indėlį, reikia susisiekti su Ignalinos kredito unijos centriniu skyriumi tel. 8 386 52561, el. paštu ignalina@kreda.ltar bet kuriuo regioniniu skyriumi Utenoje, Švenčionyse, Pabradėje, Zarasuose ar Visagine.

Susitvarkyti visus su šia taupymo paslauga susijusius formalumus galima ir neapsilankius unijos skyriuose. Tai gali būti padaryta nuotoliniu būdu, interneto svetainėje www.ignalinoskreditounija.lt.