Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2167
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20711
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68037
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ignalina šoko!

2021 m. birželio 19 d.

Birželio 11-12 dienomis Ignalinoje karaliavo šokis. Populiarių šokių festivalis ,,Šokanti Ignalina“ atgaivino gražiausias miesto erdves. Ignalina sutiko didžiulį būrį šokėjų. Šoko ir jauni, ir vyresni,  patys ignaliniečiai bei svečiai iš Vilniaus, Rokiškio, Panevėžio bei  Kauno, Molėtų, Švenčionių rajonų.  Linijinių šokių kolektyvai spalvingai nušvietė ir puikią nuotaiką paskleidė Ignalinos Laisvės aikštėje, miesto paplūdimyje prie Gavio ežero. Pagrindinis festivalio koncertas vyko  vasaros estradoje.

Ypač puiki nuotaika buvo miesto paplūdimyje. Iš Ignalinos kilęs choreografas Marijanas Staniulėnas, grupės ,,The Roop" šokių kūrėjas, mokė savo šokių judesiukų, dalijosi patirtimi, kvietė įsijausti į muziką ir negalvoti apie nieką kitą: ,, Man šokis – tai pirmiausia santykis su muzika, jausmas, atsipalaidavimas...“,– sakė jis ir ragino visus atsipalaiduoti bei gerai ,,pasitūsinti“. 

Spalvingoje ir nuotaikingoje festivalio programoje pasirodė 17 linijinių, pramoginių ir šiuolaikinio šokio kolektyvų. ,,Visi kartu jūs sukūrėte gražią šventę ir dovaną gimtadienį švenčiančiai Ignalinai. Dėkoju šokėjams, festivalio organizatoriams, o visiems žiūrovams linkiu nuostabių akimirkų. Šiandien Ignalina šoka. Šokime visi. Šokiams Ignalinoje tiek daug erdvės!”,– sveikindamas festivalio dalyvius sakė savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas.

Festivalį organizavo Ignalinos rajono kultūros centras. Tai vienas iš projekto ,,Vasaros suartėjimai“ renginių. Ignaliniečius dar džiugins vokalinių ansamblių, liaudiškų šokio šventės.

Parengė Lina Kovalevskienė,