Mes turime 242 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3693
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22237
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69563
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Burnos higiena namuose: kaip užtikrinti?

2021 m. birželio 19 d.

Visi norime turėti patraukliai atrodančią šypseną, o taip pat – norime išvengti ir dantų skausmo. Ar taip ir bus, priklausys nuo daugybės įvairių priežasčių, pavyzdžiui, svarbų vaidmenį gali suvadinti ir genetika. Tačiau gera žinia ta, kad jei paisysime  tinkamos burnos higienos, tokiu atveju, tikrai galėsime džiaugtis puikais rezultatais. Tad, ką daryti, kad būtų užtikrinta tinkama burnos higiena namuose?

 

Neapsiribokite viena ir ta pačia dantų pasta

Kaip elgiasi daugybė žmonių? Suradę jiems tinkančią bei patinkančią dantų pastą, ją naudoja labai ilgą laiką – kelerius metus ar ir dar ilgiau. Tačiau dantų priežiūros specialistai sako, kad tai nėra geras sprendimas, mat, po kurio laiko, dantys tiesiog pripranta prie dantų pastos daromo poveikio ir priemonė nebūna tokia efektyvi. Taigi, kur kas geresnis variantas – keisti dantų pastas maždaug kas  4 – 6 mėnesius. 

 

Kaip dažnai lankytis pas odontologą?

Net jei šiuo metu  nesiskundžiate savo datų būklė, tai dar tikrai nereiškia, kad jums nereikia lankytis pas odontologą. Tai daryti tikrai reikia ir ne taip jau ir retai – bent 1 – 2 kartus per metus, kad būtų įvertinta jūsų dantų būklė, ir, jei reikia, kad būtų atlikti tvarkymo darbai. Na, ir, žinoma, taip pat neverta pamiršti ir profesionalios burnos higienos – ją reikėtų atlikti taip pat bei 1 – 2 kartus per metus, kad būtų pašalintos tos apnašos, kurių negali pasiekti įprastas dantų šepetėlis. Tiesa, siekiant šio tikslo, vertinga prisiminti ir dar vieną įrenginį. Tai – burnos irigatorius, kurį galima naudoti tiesiog namuose, išvalius dantis įprastu šepetėliu bei dantų pasta. Šis prietaisas taip pat  pasiekia tas vietas, kurių nepasiekia įprastas dantų šepetėlis bei veiksmingai šalina apnašas. Tad galite būti tikri – naudojant šį prietaisą kasdien, akmenų susidarymo tikimybė bus gerokai mažesnė. 

 

Svarbi ir mityba

Na, ir, žinoma, taip pat svarbu akcentuoti, kad ypatingą vaidmenį vaidina ir mityba, kadangi ji yra tiesiogiai susijusi su jūsų dantų būklė. Taigi, belieka tik pridurti, kad, jei vartosite kuo mažiau daug cukraus produktų ir vietoje jų rinksitės tokius naudingus produktus, kaip morkos ar obuoliai, jūsų dantys bus gerokai sveikesni. Tiesa, ar, žinojote, kad morkos ir obuoliai yra naudingesni ne tik dėl juose esančio natūralaus cukraus, bet todėl kad valgydami juos efektyviai masažuosite dantenas ir pagerinsite jų kraujotaką? Na, o daugiau naudingos informacijos apie tai sužinosite užsukę į https://biomed.lt/lt/straipsniai/89_kaip-palaikyti-burnos-higiena-namuose.html

 

woman wearing pink lipstick ilustration