Mes turime 417 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3964
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20165
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96195
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Telefoną taip pat reikia saugoti nuo karščio

2021 m. birželio 26 d.

Tomas Šakys, „Tele2“ priklausančio įrenginių serviso „Smart Master“ ekspertas, primena svarbiausius dalykus, kurie jums padės apsaugoti savo įrenginius itin karštomis dienomis.

Patarimas nr. 1: Kaip elgtis, kad telefonas neperkaistų?

Karštą ir saulėtą dieną rekomenduojama telefoną laikyti pavėsyje, rankinėje, kuprinėje ar bent jau paslėptą po drabužiais ar rankšluosčiu. Taip pat jokiu būdu nepalikite telefono ar kitų išmaniųjų įrenginių įkaitusiame automobilio salone, taip pat ir namuose saulėkaitoje.

Patarimas nr. 2: Ką daryti, jei telefonas įkaito?

Jei vis dėlto pastebėjote, kad telefonas jau įkaito, geriausia palikti jį atvėsti kambario temperatūroje. Būtinai išimkite jį iš dėklo,  uždarykite  visas fone veikiančias programėles arba net visiškai išjunkite įrenginį. Tuo metu, kol telefonas vėsta, reikėtų juo nesinaudoti ir jo nekrauti. Įrenginys turėtų atvėsti per 15-20 min..

Norėdami atvėsinti įkaitusį telefoną, venkite didelių temperatūrų skirtumų.

Patarimas nr. 3: Kokių papildomų apsaugos priemonių galima imtis?

Karštu oru geriau visai nenaudokite telefono dangtelio, kad įrenginys mažiau kaistų. Visgi, jei išorinė apsauga yra būtina, rinkitės šviesių spalvų dangtelius, nes jie atspindi dalį saulės kaitros.

Jei turite kelis išmaniuosius įrenginius, nedėkite jų vienas ant kito ir laikykite atskirai.

Stenkitės per daug neapkrauti ir telefono procesoriaus – nuo to sparčiai kyla įrenginio temperatūra. Išjunkite nenaudojamas išmaniojo funkcijas.

Parengė Asta Buitkutė

 
Reklaminis skydelis