Mes turime 359 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3015
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35391
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117140
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys A. Jundo pateko į interesų konfliktą

2021 m. birželio 26 d.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Antonijus Jundo pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konfliko, o jam kilus – nusišalinti (3 straipsnio 1 dalies 2 punktą ir 11 straipsnio 1 bei 2 dalis).

Nustatyta, kad pernai balandį valstybės politikas nenusišalino savivaldybės tarybos Biudžeto, ekonomikos, aplinkos apsaugos ir kaimo reikalų komiteto posėdyje svarstant sprendimo projektą dėl viešųjų paslaugų teikimo užtikrinimo. Pastarasis buvo susijęs su UAB „Pabradės komunalinis ūkis“, kuriai vadovauja A. Jundo artimas asmuo. VTEK atkreipia dėmesį, kad šį ryšį valstybės politikas yra nurodęs savo privačių interesų deklaracijoje. Minėtojo sprendimo projektu, keičiančiu ankstesnį savivaldybės tarybos sprendimą, be kita ko siūlyta leisti sudaryti vidaus sandorius ir su UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ dėl atliekų tvarkymo bei teritorijų ir gatvių priežiūros, tvarkymo paslaugų teikimo savivaldybės teritorijoje penkerius metus su galimybe pratęsti. Taip pat VTEK nustatė, kad jau svarstant šį klausimą savivaldybės tarybos posėdyje, A. Jundo nusišalino.

Konstatavusi pažeidimą, VTEK primena Švenčionių rajono savivaldybės tarybai, kad jos komitetų nariai privalo vengti interesų konfliktų ir vykdyti nusišalinimo pareigą prieš pradedant klausimus nagrinėti iš esmės.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu.

Vyriausiosios  tarnybinės etikos komisijos inf.