Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1380
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26510
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73836
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Šeimų sąjūdis“ sustoti neketina: rudenį planuojamos iki šiol nematytos pasipriešinimo akcijos

2021 m. birželio 26 d.

Nuo ko prasidėjo, kas gi jau atlikta, kas pasiekta, kas nepavyko

Viskas prasidėjo nuo reikalavimo atleisti iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų „profesionaliu gėjumi“ prisistatinėjantį Tomą Vytautą Raskevičių, kuris užsiima siauros interesų grupės protegavimu, apie ką ir pats paliudijo socialinio tinklo paskyroje rašydamas: „Svajoju, kad ši valstybė dirbtų LGBT žmonėms“.

Jo nušalinimui buvo surinkta apie 330 000 parašų. Po ilgų derybų Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sutiko juos priimti, bet po kurio laiko atsisakė juos pripažinti parašais.

Negana to, liūdnai pagarsėjęs G.Sorošo fondų finansuojamas žurnalistas surengė pasityčiojimo akciją, imitavęs parašų rinkimo akciją, kurios rezultatus ta pati V.Č-Nielsen priėmė itin palankiai. Šiuo žingsniu Seimo vadovė akivaizdžiai parodė, kad nei jai, nei valdančiajai daugumai nerūpi tai, ką galvoja ir ko siekia plačioji Lietuvos visuomenė.

Tai paskatino žmones burtis ir galiausiai tarti valdžiai – STOP, gana, mes norime kitokios valstybės, kitokios valdžios.

Į šias tautos iniciatyvas I.Šimonytė atsakė lakoniškai ir arogantiškai (kaip įprasta) – palaukite dar ketverius metus iki kitų rinkimų.

NE! PALAUK jau nebebus. Važiuojam į Vilnių, Lietuva!!! – Kelkis, Lietuva!!! - Prie Maršo prisijungė Romas Dambrauskas, padovanojęs naujam sąjūdžiui himną, ir 17 organizatorių ėmėsi darbo.

Gegužės 15 d. visoje Lietuvoje nuo ankstaus ryto nušvito Saulė, suriaumojo mašinų motorai, ir Lietuva pajudėjo į sostinę. „Didysis šeimos gynimo maršas 2021“ paskelbė pasauliui, kad mūsų šalis dar gyva, ji nemiršta ir nežada pasiduoti pasaulį gobiančiai tamsai.

Tą dieną Dievas pažymėjo, nutraukdamas iki tol augusius užsikrėtimo COVID-19 rodiklius ir nukreipė juos žemyn. Nuo tos dienos sergamumas visoje Lietuvoje ėmė sparčiai mažėti. Tą dieną mūsų visuomenė parodė, jog ji yra susitelkusi ir rami, blaiviai mąstanti, švari ir geranoriška. Mylinti, draugiška ir besišypsanti.

Ta diena įeis į istoriją kaip didingas tautos vienybės pasireiškimas, kurio metu nuo scenos Vilniaus Vingio parke buvo pagarsinti reikalavimai Vyriausybei.

Vyriausybė, kaip ir galima buvo nujausti, nesureagavo. Tačiau sureagavo Seimo valdančiąją daugumą sudarantys politikai. Dalis jų suprato, kad negali kurti tokios valstybės „gerovės“, kuriai priešinasi žmonės, ir susimąstė – o gal tai visai ir ne gerovė?

Ir štai, valdančioji dauguma pradėjo skilti – „Didysis šeimos gynimo maršas 2021“ parodė aiškiai net skeptikams – mes netoleruosime tokio politikų elgesio, teks pasirinkti, su kuo jie. Ir dalis jų išmintingai pasirinko visuomenės pusę.

Visuomenės, kuri ateina su daina ir šypsena. Pergalinga šypsena.

Skubiai kurptas Partnerystės įstatymas griuvo, kaip iki jo griuvo Neapykantos kalbos įstatymas ir Stambulo konvencijos ratifikavimas.

Reikėtų prisiminti ir tai, kad Prezidentas išreiškė savo palaikymą „Didžiajam šeimos gynimo maršui 2021“. Taip pat ir birželio 17-ąją, kai „baltoji minia“ susirinko prie prezidentūros.

„Lietuvos šeimų sąjūdis“ šiandien tapo Lietuvos telkimosi ir traukos centru.

Nepaisant to, valdantieji pareiškė nepasiduosiantys – jie gąsdina, kad iki rudens sesijos pradžios parengs naują Partnerystės įstatymo versiją ir vis tiek ratifikuos Stambulo konvenciją. Jie nesuvokia, kaip nesuvokė ir iki tol, kad niekas nežada laukti, kol jie tą padarys. Nors vasara kviečia ilsėtis, Šeimų sąjūdis pradeda intensyviai ruoštis rudens veiksmams.

Nesitaikstydami su valdančiųjų konservatinių-liberalų „kojų valymusi“ į visuomenę ir viešomis patyčiomis iš žmonių, jausdami atsakomybę už „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ bei „Įspėjamojo trijų dienų mitingo“ metu tautos įvardintus lūkesčius, „Šeimų sąjūdžio“ iniciatyvinės grupės nariai įsipareigoja imtis tolesnių veiksmų, kad tautos reikalavimai būtų ne tik išgirsti, bet ir įgyvendinti. Todėl jau šiandien pradėti rengti dokumentai visos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ asociacijos steigimui. Su visa Lietuva bus sudėtinga kovot bet kokiai valdžiai. Organizacija jau turi parengusi naujus, iki šiol Lietuvoje nenaudotų, visuotino pasipriešinimo formų apmatus.

Mes į rinkimus neisime, tačiau kontroliuosime valdžią per savo atstovus. Ir tai bus kur kas tvaresnis valdymas, nei kadencija Seimo salėje.

Artimiausiu metu paskelbsime suvažiavimo, kurio metu bus patvirtinti organizacijos tikslai ir konkretus kelias, datą.

Arvydas DAUNYS