Mes turime 648 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9294
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27715
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:109464
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Privalomojo skiepijimo nėra

2021 m. rugpjūčio 14 d.

Taip tvirtina Lietuvos valdžia, nes Europos Komisija draudžia privalomą skiepijimą. Tokį sprendimą Europos Komisija priėmė šių metų sausio mėnesį ir įpareigojo ES šalių vyriausybes apie tai informuoti gyventojus

 

Jokios prievartos – tik draudimai?

Premjerė I.Šimonytė, kaip ir paliepta Europos Komisijos, periodiškai sako, kad skiepijimasis nuo COVID -19 yra savanoriškas, ir čia pat gąsdina nepasiskiepijusius, bet ne tuo, kad susirgs, o tuo, kad bus neįleisti niekur ir privalės gal amžinai, arba bent jau kol ji bus valdžioje, vaikščioti paženklinti – su kaukėmis. Kad iš karto matytųsi – neskiepytas. Paprastas kaimo žmogus, įpratęs sakyti tiesą į akis, tokį valdžios veidmainiavimą apie skiepų „savanoriškumą“ įvertintų taip: „Falšyvas“ tu žmogus“. Tos pačios premjerės vis naujos idėjos it kilpa veržia nepasiskiepijusių gerkles. Darbdaviams įsakyta nušalinti nuo darbo nepasiskiepijusius, kol šie iš bado pasiduos. Mėgstančių pramogas, restoranus, kiną, sportą, bet nesusileidusių (savanoriškai!) receptinio vaistinio preparato, kaip rašo patys gamintojai, kurį valdžia puse lūpų vadina vakcina, niekur neįleisti. Buvo net užsimoję neskiepytiems jokių medicininių paslaugų neteikti (negydyti sergančių įprastinėmis ligomis) ir neleisti važinėti viešuoju transportu. Vis dėlto dviejų paskutinių draudimų nepatvirtino, bet ir be jų draudimų per akis iki visiško absurdo. Pavyzdžiui, nuo rugsėjo 13 d. neskiepytiems draudžiama plaukus kirptis, jau nekalbant apie sudėtingesnes grožio procedūras. Kokiam laikui šie draudimai priimami, valdžia nesako. Ar tai reiškia, kad kol visi alei vieno pasiduos reikalavimui - „petys už laisvę“? Kvailesnės reklamos dar nebuvo, nors ji, kaip kalbama, kainavo milijoną.

Nepaisant antradienį įvykusios pasipriešinimo akcijos prieš priverstinį skiepijimą, žmonių rūšiavimą, konstitucinių teisių pažeidimus, Vyriausybė trečiadienį patvirtino savo makabriškus ribojimus ir draudimus sveikiems žmonėms lankytis viešose vietose. Ribojimuose ir draudimuose jokios sveiku protu grindžiamos logikos neieškokite. Akivaizdu, kad visos šios priemonės skirtos ne viruso stabdymui, o nepaklusniųjų pažabojimui. Uždrausti valgyti neišdrįso, bet leido apsipirkti tik mažose parduotuvėlėse. Neskiepytiems didesniuose negu 1500 kv. metrų ploto prekybos centruose lankytis draudžiama. Mažose galima, o didelėse draudžiama. Aišku, mažose kainos didesnės, o pasirinkimas mažesnis. O kur didesnė tikimybė plisti virusui? Ar erdviose patalpose, kur yra galinga ventiliacija, ar mažose, kur keli žmonės, ir jau ankšta? Per ankstesnius karantinus buvo atvirkščiai – mažos parduotuvėlės net buvo uždarytos, o prekybos centrai veikė be apribojimų. Tai kas pasikeitė? Ar virusas pamėgo erdves, ar valdžia atvirai smaugia nesiskiepijančius? Apie šios nemažos žmonių grupės niekinimą ir įžeidinėjimus nėra ką ir kalbėti. Čia būtų pravertęs įstatymas dėl neapykantos kalbos, kurio taip norėjo Laisvės partija.

 

Galimybių pasas atveria duris į rojų...

Net jeigu paskiepytieji taip pat ims sirgti, kaip jau atsitiko masiškiausiai paskiepytose šalyse – Izraelyje, Jungtinėje Karalystėje ir kt., jų laisvių valdžia turbūt neišdrįs riboti. Juk pasiskiepiję ypatingieji! Išradinga liaudis tą GP jau pervardino pagal save ir pagal garsų Orvelo kūrinį „Gyvulių ūkis“ - Gyvulių pasas.

Klusnieji, kurių dalis, beje, „davė petį už laisvę“ be noro, o tik iš bėdos, bijodami prarasti darbą, turi būti pamaloninti, kad, anot valdžios, „nesijaustų kvailiais“. O kodėl reikia jaustis kvailiais, „gavus mokslo dovaną“? Tokių sudėtingų klausimų šis valdžios komplektas vengia. Taigi valdžia apdovanojo klusniuosius visiška laisve – eik kur nori, daryk ką nori, o renginiuose net leido valgyti. Valdžios supratimu, didžiausia laimė – pavalgyti renginyje?

 

Atsargiai – žmogus be kaukės!

Kaip jau parodė tyrimai daugelyje šalių, ir mūsų visokie profesoriai – propagandistai to neneigia, pasiskiepijusieji taip pat gali apsikrėsti, sirgti, bet lengvai, nešioti virusą ir jį platinti. Kur jau čia paneigsi – jokie skiepai nebaido ir nenaikina į organizmą patekusio viruso. Vadinasi, pasiskiepiję gali būti viruso nešiotojai, o jiems leista nedėvėti kaukių. Taigi nuo šiol pirmiausia reikia saugotis žmogaus be kaukės. Valdžia deda pastangas, kad žmonės bijotų vieni kitų?

 

Visuomenė suskaldyta ir paženklinta

Sena tiesa – skaldyk ir valdyk – šios valdžios įvaldyta dar nuo „patriarcho“ laikų ir perduota naujos kartos „anūkams“, kurių, kaip gegutės kiaušinių, pridėta į visas partijas. Plika akimi matyti, kaip jie griauna jas iš vidaus. Vien socialdemokratų išardymas ko vertas.

Deja, partijoms priklauso gal net mažiau kaip 1 proc. gyventojų, ir jų jokie „patriarchai“ negali įtakoti. Sociologai visose šalyse teigia, kad apie 30 proc. visuomenės sunkiai valdomi ir įtakojami. Tai – branginantys laisvę, kritiškai mąstantys, ne aklai tikintys tuo, kas jiems sakoma, besidomintys, ieškantys atsakymų, paremtų argumentais. Politikai į juos žiūri su panieka. Nieko naujo – jų „patriarchas“ savo laiku išvadino pusę Lietuvos runkeliais, šunauja, kirmėlynu. Jo pasekėjai mandagesni – vadina antivakseriais ir tamsa.

Neapsikentę spaudimo ir teisių pažeidimų, žmonės iš visos Lietuvos susirinko TAIKIAI pareikšti savo nepritarimą priverstinei vakcinacijai eksperimentine vakcina ir įvedamam žmonių rūšiavimui. Jie taip pat reikalavo Vyriausybės atsistatydinimo, o Prezidento prašė, kad paleistų Seimą ir paskelbtų naujus rinkimus. Tai buvo didžiausias protesto mitingas nuo Sąjūdžio laikų. Valdžios šaltiniai skelbia, kad buvo apie 5 tūkst., kiti – 20 tūkst. dalyvių. O jeigu dar pridėjus tuos, kurie liko namuos arba darbuose, bet širdyje palaikė drąsiausius, atvažiavusius į mitingą, tai susidarytų įspūdingas skaičius. Mitingas vyko beveik visą dieną, tad ne visi žmonės išstovėjo nuo ryto iki pavakarių – filmuotoje medžiagoje matyti, kad žmonės keitėsi – vieni išeidavo, kiti ateidavo, ne visi dalyviai buvo vienu metu. Mitingas, kurį organizavo lietuvių kalbos ir literatūros mokyta Astra Astrauskaitė, baigėsi apie 16 val. Kas vyko vėliau iki 2 val. nakties, šiuo metu dar gerokai neaišku. Tiesioginė transliacija ir vaizdo įrašai rodė, kad mitinguotojai elgėsi ramiai, juokavo, nors jautėsi nuovargis. Kai mitinguotojų labai sumažėjo, kaip ir prie Kubiliaus 2009 m., kažkas ėmė mėtyti neasfaltuotoje aikštelėje prie Seimo akmenis, nors lyderiavęs vyras labai prašė liautis, pats rizikuodamas stojo į tarpą tarp policijos ir mitinguotojų, iškėlęs rankas. Niekas stipriai nenukentėjo, apgadinti keli automobiliai.

Politikai stengiasi susieti dieną vykusį mitingą ir naktį kažkieno aiškiai išprovokuotas riaušes, kad būtų pretekstas uždrausti mitingus ir protesto akcijas. Mitingo skanduotės ir šūkiai valdžiai turėjo įvaryti siaubo (jų pilnas internetas).

 

Profesinės sąjungos – prieš privalomąjį skiepijimą

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) Vyriausybei ir Sveikatos apsaugos ministerijai rugpjūčio 12 d. išsiuntė raštą, kuriame reiškiamas nepritarimas teisės aktų projektams, numatantiems, kad tam tikrus darbus ar tam tikras veiklas vykdantys asmenys privalės pasiskiepti nuo COVID-19 ligos, jei norės visa apimtimi ir nekliudomai vykdyti savo darbines funkcijas.

Profsąjungos taip pat nesutinka, kad pasiskiepiję asmenys būtų atleisti nuo testavimo, nes tada gali kilti rizika turėti netikslią informaciją apie sergančius asmenis: jei bus testuojami tik nepasiskiepiję darbuotojai. Tuomet bus gauta informacija tik apie sergančius nepasiskiepijusius darbuotojus, bet nebus objektyvios statistikos, kiek kolektyve darbuotojų serga iš viso, kartu su paskiepytaisiais.

Nemaža dalis gyventojų atsisako ir skiepytis, ir testuotis. Tokią teisę suteikia Konstitucija. Testavimas – taip pat invazija į žmogaus kūną, kuris pagal Konstituciją, be žmogaus sutikimo, neliečiamas. Protesto mitingo dalyviai pasiryžę ginti savo teises ir planuoja vėl rinktis rugsėjo 10 d., žvėriškų draudimų įsigaliojimo išvakarėse.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ