Mes turime 407 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3585
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19786
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95816
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ariogaloje įvyko 31-asis sąskrydis „Su Lietuva širdy“

2021 m. rugpjūčio 14 d.

Rugpjūčio 7 d. Raseinių rajone, Ariogalos miestelyje, 31-ąjį kartą vyko tradicinis tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“, kurį organizavo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga.

Tradicinis sąskrydis tremtiniams, politiniams kaliniams, Lietuvos partizanams ir kitiems laisvės kovų dalyviams yra gera galimybė pabendrauti, pasimatyti su tais, kurie patyrė sovietinio okupanto represijas, išgirsti viešosios valdžios atstovų sveikinimus, kalbas bei aptarti svarbius šiandienos klausimus.

Lietuvoje šiuo metu belikę kiek daugiau nei 20 tūkst. tremtinių, o buvo ištremta bemaž 300 tūkstančių. Daugelis jų iš tremties nebegrįžo.

Sąskrydžio dalyviams buvo aukojamos šv. Mišios, skambėjo jungtinio tremtinių choro dainos. Susirinkusius sveikino Lietuvos vadovai: LR prezidentas Gitanas Nausėda, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, buvęs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, vienas iš Lietuvos Sąjūdžio kūrėjų prof. Vytautas Landsbergis bei kiti svečiai.

Šiemet sąskrydyje buvo įrengta ir Lietuvos partizanų stovykla, kurioje buvo galima susipažinti su partizanų gyvenimo detalėmis, uniformomis, ginklais. Vyko įvairios teminės diskusijos, buvo skaitomos paskaitos, vyko knygų, filmų pristatymai.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga vienija per 40 tūkstančių dalyvių ir turi 53 filialus visoje Lietuvoje, kurių nariai buriasi į chorus, ruošia muziejines ekspozicijas, užsiima leidybine bei švietėjiška veikla.

Raimundas KAMINSKAS

 

 
Reklaminis skydelis