Mes turime 577 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2008
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20429
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:102178
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Otoplastika – galimybė vaikams išvengti kompleksų

2021 m. rugpjūčio 26 d.

Nors dažnai sakoma, kad išvaizda neturėtų būti pagrindinis vertinimas sutinkant žmogų, tačiau pirmiausia mes pamatome žmogaus išvaizdą, o jau tik po kurio laiko galime susižavėti žmogaus vidumi. Kiekvienas iš mūsų jaučia skirtingus jausmus dėl tam tikrų savo fizinių savybių. Atlėpusios / atsikišusios ausys yra ne išimtis. 

Išsikišusios ausys, dar vadinamos atlėpusiomis ausimis, yra viena iš labiausiai paplitusių kūdikių ausų deformacijų rūšių, kurios pasitaiko apie 5% viso pasaulio gyventojų. Ausys laikomos išsikišusiomis, jei jos yra daugiau nei 2 cm nuo galvos šono.

Išsikišusios ausys atsiranda, kai ausies dalis, vadinama antihelikine raukšle, susiformuoja netinkamai arba kai įgaubta ausies dalis yra per giliai. Dėl šios priežasties, ausys išsikiša daugiau nei įprastai.

Nors atlėpusios ausys neturi įtakos klausai, tačiau jos gali sukelti psichologinį diskomfortą. Dažnu atveju tai gali turėti įtakos gyvenimo kokybei,  sumažėti savivertė, pasireikšti socialinių kontaktų vengimas ir kalbant apie mažus mokyklinio amžiaus vaikus, gali net lemti suprastėjusius mokymosi rezultatus, kuriuos lemia patyčios dėl išvaizdos.

Tačiau dėka šiuolaikinės medicinos, galima atlikti atlėpusių ausų operaciją vaikui. Ausų korekcija, dar vadinama otoplastika, gali padėti tiems žmonėms, kurie kompleksuoja ir jaučia nepasitikėjimą savimi dėl neestetiškai atrodančių ausų.

 Ją rekomenduojama  atlikti jau nuo 5 iki 6 metų, kai ausys jau beveik pilnai užaugusios bei vyresni nei 6 metų vaikai yra emociškai brandesni. Vėlesniame amžiuje ausų plastiką galima atlikti bet kuriuo periodu, tačiau ypatingai rekomenduojama prieš pat pirmąją klasę.

 

Otoplastika galima, jei jūsų ausys yra:

  • Atlėpusios;

  • Per didelės;

  • Neįprastos formos;

  • Asimetriškos dėl vystymosi sutrikimų ar patirtos traumos.

 

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį

  • 2-3 dienas po operacijos ausys bus patinusios, aptirpusios, gali būti kraujosruvų;

  • Po operacijos matosi itin maži randai, su laiku jų visai nebelieka;

  • Galutinis rezultatas pasimato mažiausiai po 6 savaičių;

  • Vaikams prie įprastos kasdienės veiklos grįžti rekomenduojama maždaug po 7 dienų. 

 

Kaip viskas vyksta?

Pirmiausiai vykdoma konsultacija su chirurgu. Jos metu gydytojas apžiūrės vaiko ausis, aptarsite visus jums rūpimus klausimus ir operacijos eigą. 

Pati operacija įprastai trunka iki pusantros valandos taikant vietinę nejautrą, tačiau galima ir bendrinė nejautra.

Gijimo procesas. Kiekvieno paciento sveikimo trukmė yra individuali, priklausanti nuo paciento fizinės sveikatos ir kūno reakcijos į operaciją. Pasibaigus nejautrą sukeliančių medikamentų poveikiui, Jums gali prireikti skausmą malšinančių vaistų.

 

Gijimo procesas

  • Po operacijos namo būsite išleisti tą pačią dieną;

  • Mažiausiai mėnesį ausų negalima lankstyti;

  • Pirmąsias kelias dienas po operacijos gulėti reikėtų galvą padėjus kuo aukščiau, taip išvengiama didesnio ausų tinimo;

  • Mėlynės išnyksta per 7-10 dienų.

Jei susidūrėte su situacija, kai jums reikalinga otoplastika, kviečiame plačiau apie šią procedūrą, jos kainas ir dažniausiai iškylančius klausimus skaityti mūsų svetainėje