Mes turime 489 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3639
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28769
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76095
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lyderystė – tai įdomi kelionė. Ką įsidėti į lyderio kuprinę?

2021 m. rugpjūčio 28 d.

Švenčionių rajonas didžiuojasi savo krašto jaunimu. Kiekvieni mokymai, kiekvienas seminaras, kiekvienas renginys parodo, kiek daug gražaus, aktyvaus ir žingeidaus jaunimo mes turime. Jauni žmonės – mūsų ateitis.

Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras rugpjūčio mėnesį suorganizavo mokymus jaunimui lyderystės tema. Projektą finansavo Švenčionių rajono savivaldybė. Mokymus jaunimui vedė ir savo žiniomis bei geromis emocijomis dalinosi žinoma Lietuvoje lektorė, švietimo ir verslo konsultantė, nepriklausoma žurnalistė Lidija Laurinčiukienė. Jau daugiau nei 15 metų ji veda seminarus ir konsultuoja verslo įmones, švietimo organizacijas, valdžios institucijų darbuotojus bei politikus, jaunimo organizacijų narius, nevyriausybines organizacijas, moksleivius, jų tėvus, organizuoja ir veda apskritojo stalo diskusijas bei moderuoja renginius.

Mokymai vyko Sirvėtos regioninio parko gamtos mokyklos patalpose. Kaip gera rajone turėti idealiai įrengtas ir pritaikytas patalpas tokiems renginiams!

Nuo pat ryto visus projekto dalyvius džiugino puikus vasariškas oras bei nuostabi Sirvėtos regioninio parko aplinka. Taip smagu, kad vaikai vieną iš savo paskutinių atostogų dienų skyrė žinioms bei bendravimui. Ši diena buvo lyg įžanga į artėjančius naujus mokslo metus.

Lidija Laurinčiukienė savo seminarus stengiasi vesti netradiciškai, gyvai, originaliai, šiltai, šmaikščiai, todėl jaunimas visada lieka sužavėtas ir labai noriai įsitraukia į visas praktines užduotis. Mokymuose buvo įvairiausių vaizdingų pavyzdžių iš mūsų kasdienybės. Vyko greipfrutų kvapų terapija. Juos lektorė vežasi į visus savo vedamus seminarus. Tai jau patikrintas metodas, kuris ir prajuokina, ir nustebina.

Mokymuose vaikai sužinojo, kokių savybių reikia tikram lyderiui, kaip save motyvuoti lyderystei, koks yra lyderio asmenybės bankas, lyderystė – tai tikslas ar tik priemonė, kaip realiai vertinti save ir savo galimybes, kas tai yra socialinis sąmoningumas, kaip atsakingai priimti sprendimus, kaip gaunamą informaciją paversti veiksmais, kaip analizuoti gaunamus rezultatus.

Lektorės teigimu, į viską gyvenime reikia žiūrėti su nedideliu vaikiškumu ir daryti dalykus su humoru, nes pozityvus mąstymas gelbsti, skatina kūrybingumą. Svarbiausia galvoti teigiamai, pozityviai, nes ką ir kaip dedame į savo galvą, tokia ir būna mūsų gyvenimo kokybė.

Tikime, kad po šių mokymų vaikai jaučiasi labiau motyvuoti, savimi pasitikintys, gebantys savyje įžiūrėti tikro lyderio savybes. Linkime jiems sėkmės moksluose bei aktyvioje popamokinėje veikloje. Norime jiems priminti Lidijos Laurinčiukienės žodžius: „Jūs galite daugiau, nei įsivaizduojate ir nei leidžiate sau įsivaizduoti“. Nepamirškite to.

Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centro kolektyvas