Mes turime 347 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4401
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36777
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118526
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mums jau - 55-eri metai

2021 m. rugsėjo 4 d.

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga šiais metais švenčia 95-uosius veiklos metus, o Švenčionių rajono filialas su organizacijos jo nariais rugpjūčio 24 dieną paminėjo 55-uosius veiklos metus rajone. Taip sutapo, kad tuo pat metu vyksta organizacijos tarybos rinkiminis-ataskaitinis susirinkimas bei rajone vykdomo Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projekto ,,Kitoje šviesoje“ pristatymas visuomenei.

Graži ir įsimintina šventė vyko Švenčionių miesto kultūros centre. Renginio vedėja Jolanta Jurkuvėnienė pasidžiaugė, kad tai pirmas viešas renginys ne tik organizacijos nariams, bet ir miesto gyventojams pandemijos metu. Jolanta susirinkusiems pristatė organizacijos susikūrimo istoriją bei dirbusius pirmuosius darbuotojus. Šventėje dalyvavo LR Seimo narys Gintautas Kindurys, LASS CT pirmininko pavaduotoja Irma Jokštytė, LASS Šiaurės Rytų centro direktorius Aloyzas Vilimas, rajono Neįgaliųjų draugijos pirmininkė Teresa Špakova, savivaldybės atstovai ir kiti kviestiniai svečiai, organizacijos nariai juos lydintys asmenys, miesto gyventojai.

LR Seimo narys Gintautas Kindurys sakė: „Manau, kad tai jau ne atskira organizacija, o tikrų tikriausia bendruomenė, kuriai rūpi likimo siunčiami išbandymai žmonėms bei jų artimiesiems. Ši bendruomenė ieško galimybių tiesdami pagalbos ranką, rasdami paguodžiantį žodį. Tai svarbiausia – tarpusavio bendravimas, vienas kito palaikymas. Sėkmės.“

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininko pavaduotoja Irma Jokštytė savo pasisakyme, be kita ko paminėjo, kad  rugpjūčio 12 dieną, vykstant neeiliniam XXXI LASS suvažiavimui, Švenčionių rajono pirmininkei Stasei Mažuolienei įteiktos dvi padėkos už ilgametį darbą bei svarų indėlį rūpinantis neįgaliais žmonėmis, pagalba jiems. Stasei Mažuolienei įteiktos Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininko Sigito Armono padėkos bei piniginė premija. Tai įrodymas, kad skyriaus pirmininkė nuoširdžiai dirba žmonėms, jiems padeda.

LASS Šiaurės Rytų centro direktorius Aloyzas Vilimas kartu su pirmininke Stase Mažuoliene įteikė padėkas už pagalbą organizacijos nariams ilgametei akių ligų gydytojai Laimai Karvelienei, Švenčionių miesto seniūnei Inai Sinienei, socialinių paslaugų vairuotojui Broniui Šiavdiniui, moterų vokalinio ansamblio „Gabija“ vadovei Vandai Miloš. Pagerbti ir pirmieji organizacijos nariai, kurie iki šiol kartu su mumis. Jų mes turim 8. 53-ečius metus organizacijos veikloje dalyvauja Česlava Gaidamavičienė. Deja, dėl ligos į šventinį renginį neatvyko. Tradiciškai buvo pasveikinti nariai, šiais metais švenčiantys jubiliejinius gimtadienius. Jų turėjome 20. Šventinį renginį vainikavo nuostabus, melodingas moterų vokalinio ansamblio  „Gabija“ koncertas.

Po šventinio renginio pradėjom darbinę rajono organizacijos tarybos veiklos ataskaitą.

Ataskaitiniai-rinkiminiai susirinkimai vyksta kas ketveri metai. Pirmininkė Stasė Mažuolienė susirinkusiems perskaitė ketverių metų veiklos ataskaitą, supažindino su nuveiktais darbais, problemomis, kurių dar nepavyko įveikti. Papasakojo, kaip sekasi vykdyti socialinės reabilitacijos neįgaliesiems bendruomenėje projektą, kokios teikiamos paslaugos, kurios papuliariausios, kokių paslaugų norėtų organizacijos nariai. Kvietė kultūros namų fojė pasižiūrėti gaminių, kuriuos gamino regos negalią turinčios moterys, lankančios dienos užimtumo veiklos užsiėmimus.

Originaliai pasisakymą pradėjo narė Renė Kurcevič skaitydama savo kūrybos eiles „Vienatvė“ bei „Senatvė“. Savo eilėmis vaizdžiai įrodė, kad tokios organizacijos kaip mūsų, reikalingos žmonėms ne tik su negalia, bet visiems žmonėms, šiuos dvejus metus patiriantiems apribojimus bendrauti bei susitikti su artimaisiais ir draugais.

Milda Jusienė džiaugėsi, kad po karantino galėjo pailsėti savaitę prie jūros, šiandien praskaidrino vienatvę susitikusi likimo draugus.

Vida Jurėnienė sakė kad projekto vykdymas - darbas sunkus ir atsakingas, bet įveikiamas. Mums, neįgaliems, labai padeda, kai reikia transporto nuvykti pas gydytojus Vilniuje, Kaune ar kitame mieste. Transportas apmokamas iš vykdomo projekto lėšų. Tai neįkainojama pagalba. Norėtume, kad dažniau būtų organizuojamos nors trumpos išvykos.

Pasisakė ir skyriaus narys Rimas Bagdonavičius: „Esu nematantis, norėčiau kreiptis į visus žmones. Jei nematantis ar turintis kitą negalią žmogus kreipiasi pagalbos,  padėkit, neatsisakykit, mums ta pagalba labai reikalinga.“

Kalbėtojų buvo daug, bet vienu klausimu visų nuomonė nesiskyrė – siūlant dar vienai kadencijai išrinkti ilgametę LASS Švenčionių rajono pirmininkę Stasę Mažuolienę. Tad palinkėkime naujai perrinktai pirmininkei Stasei Mažuolienei sėkmės, kantrybės darbe, sveikatos ir sulaukti kitų rinkimų.

Po oficialių darbų išskubėjome į fojė, kur laukė didžiulis jubiliejinis tortas ir vaišės.

Organizacijos narės: Galina Olechno, Marytė Matuliauskienė, Jurgita Jurkuvėnienė

 

Jubiliatas ir organizacijos veteranas Leonas Patapovas.

 

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos vadovo Aloyzo Vilimo ir Švenčionių skyriaus pirmininkės Stasės Mažuolienės sveikinimai Aldonai Veronikai Česnuitienei 90-mečio sukakties proga.

 

Padėka akių ligų gydytojai Laimai Karvelienei.