Mes turime 507 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8541
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14951
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96700
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Berniūnų kaimo kraštiečių sueiga

2021 m. rugsėjo 11 d.

Jaukią, saulėtą rudenėjančio rugpjūčio 21 dieną Berniūnų kaime vyko puikus ir viso kaimo bendruomenę suvienijęs renginys – Berniūnų kaimo kraštiečių sueiga. Po ilgo ir uždaro karantino laikotarpio tai buvo atgaiva viso kaimo gyventojams. Juk taip senai visi drauge buvome susitikę, tiek visko nutiko per šį laiko tarpą. Turėjome kuo pasidžiaugti, pasidalinti rūpesčiais, pasigirti pasiekimais ir asmeniniais laimėjimais.

Berniūnų kaimo bendruomenės nariai, sveikindamiesi, kiekvienam atėjusiam negailėjo gražių žodžių. Svečių turėjome ne tik iš įvairių Lietuvos kampelių: Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Zarasų, Ignalinos, Molėtų rajonų, bet ir iš Vokietijos Miuncheno miesto. Buvo pagerbti senoliai, t.y. vyriausi Berniūnų kaimo gyventojai, pasveikinti jauniausieji Berniūnų kaimo gyventojai - anūkai. Padėkos raštais buvo pagerbti kaime naujai apsigyvenę gyventojai. Visi atsinešė tradicinių kaimo vaišių: pyragų, giros, obuolių sūrio, ant ugnies čirškėjo tradiciniai kaimo patiekalai, vėliau virėme kaimišką žuvienę. O jau kalbų, kalbų... Jos netilo iki vėlaus vakaro.

Netrukus kaimo moterys uždainavo senas, bet dar neprimirštas, kaimo dainas. Na, o mūsų visų mylimą, išsaugotą Berniūnų kaimo himną atliko nepakartojamas, jungtinis kraštiečių sueigos choras. Kiti susitikimo dalyviai pasakojo Berniūnų kaimo istorijas, padavimus ir legendas, kurios yra perduodamos iš kartos į kartą. Vėliau buvo smagiai šokami folkloriniai šokiai, žaidžiami žaidimai tiek su vaikais, tiek su suaugusiais. Jaunoji karta mokėsi piešti geneologinį šeimos medį. Visos šeimos buvo apdovanotos simbolinėmis atminimo dovanomis.

Šis susitikimas paliko šiltus ir gražius prisiminimus. Nes juk bendraudami patyrėme didžiausią džiaugsmą ir malonumą. Šis renginys – tai projektinis susitikimas, kurį finansiškai parėmė Švenčionių rajono savivaldybė, Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano 1.1.4 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“, o kiekvienas bendruomenės narys prisidėjo asmeniniu indėliu – vaišėmis, gera nuotaika, gražiu žodžiu. Išsiskirstydami visi puoselėjo viltį ir norą šiuos susitikimus organizuoti kiekvienais metais.

Ona RAGUCKIENĖ

Berniūnų kaimo bendruomenės pirmininkė