Mes turime 140 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5667
mod_vvisit_counterŠią savaitę:40671
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:119792
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Meno kūrėjui Algiui Jakštui – Labanoro angelas

2021 m. rugsėjo 18 d.

Prieš10 metų, 2011 metų rugsėjo 8 d., per Švč. Mergelės Marijos gimimo atlaidus (Labanorinę) buvo pašventinta nauja Labanoro bažnyčia ir altorius. Tie dešimt metų pralėkė labai greitai, o savo dešimtmetį Labanoro naujoji bažnyčia pasitiko dar labiau išgražėjusi, su visais trim altoriais, kuriems paveikslus sukūrė dailininkė Margarita Čepukienė.

Priešpat šių metų atlaidus ant bažnyčios sienos buvo iškabinta meno kūrėjo Algio Jakšto fotografijų paroda „Labanore bažnyčia buvo ir bus“. Beveik 40-tyje fotografijų – visas kelias nuo senosios bažnyčios vaizdų iki šių dienų. Yra ir skaudžios akimirkos ryte po gaisro ir viltinga atstatymo pradžia. Paroda yra papildyta naujais darbais.

Sekmadienį, paskutinę Labanorinės atlaidų dieną, šv. Mišias aukojo Ignalinos dekanato dekanas Vidas Smagurauskas, o jam talkino Labanoro parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas ir monsinjoras Juozapas Čeberiokas. Jau kelinti metai per Labanorinės atlaidus parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas žmonėms, vienaip ar kitaip prisidėjusiems prie naujos bažnyčios statymo ir puoselėjimo, įteikia Labanoro angelą (autorius Arūnas Vaitkus). Šiais metais užLabanoro bažnyčios ir parapijos įvykių fiksavimą ši garbinga dovana įteikta meno kūrėjui Algiui Jakštui. Per 10 metų nuo naujos bažnyčios pastatymo įteiktai 8 Labanoro angelai.

Per šv. Mišias ir po jų giedojo choras „Ave Vita“.

Mūsų inf.