Mes turime 254 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:181
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18725
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66051
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Atsakas į asmenybės orumo žeminimą

2021 m. rugsėjo 18 d.

Šiandien grįždama namo po darbų užsukau nusipirkti vandens į Norfą, prie kurios durų stovėjo darbuotoja ir prašė galimybių paso... Apsisukau ir nuėjau.

Neisiu nė į vieną parduotuvę, į kurią įeinant reikia GP.

Aš jį turiu. Ir skiepus turiu, kurių neafišavau jokiomis juostomis ir užrašais ant FB profilio foto, nes man tai atrodė mažų mažiausia juokinga.

Ir tai ne protestas.

Tai atsakas į mano, kaip asmenybės, orumo žeminimą.

Nuo to niekas nenukentės – nei prekybcentriai, nei aš. Vandens nuvažiuosiu pasisemti į šaltinį. Turiu nemažai įvairių maisto atsargų, bus proga grįžti prie maisto gaminimo sau. Prie eksperimentų ir įdomių receptų. Juolab, kad kūryba man nesvetima.

Tačiau nemaniau, kad mūsų valstybė yra tokia turtinga, kad gali sau leisti prarasti milijonus pajamų...

O virusas – jis jau yra visame pasaulyje. Lieka tik pasistengti suvokti atneštą jo teigiamą žinutę – sustiprinti savo asmeninę higieną (su kvepalais tai neturi nieko bendra), atsakingumą tiek savo, tiek artimųjų, aplinkinių atžvilgiu, ir, žinoma, sąmoningumo auginimą vartojimo klausimu – ar tikrai mums taip dažnai reikia eiti į tas parduotuves..?

Silvija STATKUTĖ