Mes turime 439 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3074
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28204
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75530
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Patarimai, dėl kurių galėsite rečiau lankytis telefonų taisymo salonuose

2021 m. rugsėjo 28 d.

Ar pritariate, kad šiais laikais tenka dažniau krauti savo telefonus nei bet kada anksčiau? Ir tikrai ne dėl to, kad dabar baterijos laiko trumpiau ar yra prastesnės.

Atsakymas paprastas - šiomis dienomis, išaugus telefonų poreikiui, juos naudojame daug dažniau. Nei dienos neapsieinama be interneto ryšio, įvairių programėlių naudojimo, kurios labai greitai “suvalgo” pakrautos baterijos resursus. Nepaisant to, tai nereiškia, kad norint turėti veikiantį telefoną, iš rankų negalime paleisti jo kroviklio. Ne, galime imtis tam tikrų veiksmų, kad padidintume telefono baterijos veikimo laiką ir sumažintume poreikį naudoti įkroviklį. 

 

Svarbu: netikėkite pigiais reklaminiais triukais, teigiančiais, jog esama įrenginių ar būdų kaip įkrauti mobiliojo telefono bateriją vos per porą minučių. Žinoma, tai būtų idealu, tačiau tokie metodai sukelia stresą mobiliojo telefono akumuliatoriui ir tikrai neprailgina jo gyvavimo trukmės.

Patarimai, kurie padės apsaugoti telefoną ir prailginti telefono baterijos gyvavimo laiką:

Jei naudojate mobilųjį telefoną su ličio baterija, nebandykite jo visiškai įkrauti (ir vis tiek laikykite jį įjungtą, net jei rodomas 100% įkrovimas). Tačiau tuo pačiu metu pabandykite visiškai neišsikrauti akumuliatoriaus ir pradėkite krauti, kol telefone nepasirodys įspėjimas, apie išsikrovusią bateriją.

 

Perkant naują telefoną, matome, jog jis turi apie 40 proc. likusios baterijos. Tai gali apsaugoti telefono akumuliatorių nuo streso, kai jį reikia iškrauti nuo 0 iki 100. Visi ekspertai rekomenduoja prieš naudojimą visiškai įkrauti akumuliatorių ir tada pradėti jį aktyviai naudoti. Po tokios paleidimo procedūros mobiliojo telefono baterijos veikimo laikas yra ilgesnis.

 

Mobilieji telefonai nemėgsta itin didelių temperatūros svyravimų, karščio ir šalčio. Jei jaučiate, kad mobiliojo telefono baterija yra ypač karšta, venkite ją naudoti ar dėti į dėklą. Akumuliatorius linkęs įkaisti įkraunant, todėl krovimo metu reikėtų telefoną išimti iš dėklo ir padėti ant vėsaus paviršiaus, pavyzdžiui, stalo ar palangės. 

 

Mobilieji telefonai veikia stabiliau ir geriau, o jų ilgiau nereikia pakrauti tuomet, kai programinė įranga yra atnaujinta. Todėl raskite šiek tiek laiko ir reguliariai išvalykite „sausainėlius“ (cookies), laikinus failus (cache, temp files) ir atnaujinkite naudojamas programėles bei pačią operacinę sistemą.

 

Jei pastebite, kad telefonas išsikrauna per greitai, turėtumėte patikrinti telefono nustatymus ir leisti telefonui veikti energijos taupymo režimu. Paprastai tai neturi įtakos telefono kokybei, tačiau prailgina telefono tarnavimo laiką. 

 

Tačiau mobiliųjų telefonų baterijos nėra visagalės. Po kelerių metų atnaujinimas gali būti nenaudingas. Tokiu atveju turėtumėte apsvarstyti galimybę nusipirkti naują mobilųjį telefoną arba pakeisti bateriją. Jei sugedo jūsų Iphone, Samsung, Nokia ar kito gamintojo telefonas, kreipkitės pas specialistus. Samsung telefonų remontas, Iphone ir kitų modelių taisymas gali padėti atgaivinti seną telefoną. O tuo pačiu - sutaupyti neperkant naujo modelio.