Mes turime 579 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12926
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33975
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113096
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sukurta patraukli bendruomeninė erdvė Trūdų bendruomenės namuose

2021 m. spalio 2 d.

2020 metų pabaigoje įgyvendinusi vieną didžiausių projektų – pasistačiusi bendruomenės namus, Trūdų bendruomenė nenuleidžia rankų ir vis kimba į naujus užmojus ir projektines veiklas. Naujas ir gražus Trūdų bendruomenės namas, iškilęs Trūdų k., Švenčionėlių g., džiugina bendruomenės narius, Trūdų kaimo ir aplinkinių vietovių gyventojus. Įgyvendinus šią svajonę, žmonės turi kur susirinkt: pasidalinti džiaugsmais ar rūpesčiais, pašokti ar padainuoti, tiesiog pabūti drauge. Bendruomenės namuose jau vyksta Trūdų bendruomenės liaudiškos muzikos kapelos „Sodiečiai“ repeticijos. Kolektyvo nariai ir vadovas Darijus Žemaitis labai džiaugiasi naujomis patalpomis, kuriose šilta ir gera būti, dainuoti ir muzikuoti.

Tačiau vien pastatyti namą nepakanka. Viena didžiausių problemų, su kuria po įkurtuvių susidūrė bendruomenė, kad naujose bendruomenės patalpose nebuvo baldų, kurie suteiktų galimybę tęsti, vykdyti ir plėsti veiklas. Tačiau buvo noras sukurti funkcionalią ir estetišką bendruomenės erdvę. Pateikėme paraišką į Nacionalinę mokėjimo agentūra (toliau NMA) prie Žemės ūkio ministerijos gauti paramą pagal veiklos sritį „Kaimo bendruomenės materialinės bazės sukūrimas ir (arba) stiprinimas“ pagal 2021 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai teikimo taisykles. Projekto pavadinimas „Trūdų bendruomenės namų erdvės sukūrimas“, bendra projekto vertė 3400,00 Eur. Projektas buvo rengiamas siekiant vietos gyventojus sutelkti ir skatinti aktyviau įsitraukti į bendruomenės gyvenimą. Stiprinti tarpusavio ryšį.

NMA finansuojama projekto vertė – 3000,00 Eur.

Trūdų bendruomenė kreipėsi į Švenčionių rajono savivaldybės administraciją su prašymu prisidėti prie projekto. Buvo gautas Švenčionių rajono savivaldybės tarybos sprendimas dėl pritarimo dalyvauti projekte ir skirti 11,77 procento visų tinkamų finansuoti projekto lėšų (t. y. 400,00 Eur).

Iš projekto lėšų buvo įsigyta vidaus baldai (virtuvės baldų komplektas, kėdės, stalai, suolai, kabyklos, lentynos, pufai). Baldai suteiks galimybę kokybiškai rengti susitikimus, renginius, šventes. Paskatins imtis naujų veiklų. Leis deramai priimti bendruomenės narius, kaimo gyventojus ir svečius į jaukią bendruomenės namų erdvę. Taip pat įsigyta buitinė technika (viryklė, šaldytuvas, gartraukis, virdulys). Įsigytas turtas leis planuoti įvairesnių renginių organizavimą, kurių metu reikalingas maisto ruošimas ir jo laikymas. Daugiafunkcinis įrenginys bus naudojamas bendruomenės dokumentų, projektų, renginių programų, skelbimų, straipsnių bei leidinių spausdinimui ir skenavimui.

Įgyvendintas projektas padės pasiekti geresnius rezultatus, leidžiančius plėsti ir skatinti visapusišką bendruomeniškumą, veiklų ir edukacijų įvairove. Skatins bendruomenės telkimąsi į tradicijų, papročių puoselėjimą, bendruomenės narių kultūros, vertybinių nuostatų bei naudingų socialinių ryšių formavimąsi ir palaikymą.

Projektui lėšas skyrė: Nacionalinė mokėjimo agentūra prie LR ŽŪM ir Švenčionių rajono savivaldybės administracija.

Dovilė PAVLIUKEVIČIENĖ

Trūdų bendruomenės pirmininkė