Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:964
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26094
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73420
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Bendruomenė atsiribojo nuo jos vardu pasinaudojusio Alfonso Pošiūno

2011 m. gegužės 28 d., šeštadienis Nr. 39 (1086)

Į kaimo bendruomenes susibūrę žmonės įveikė atskirtį, atkūrė tarpusavio bendravimą ir imasi aktyviai spręsti vietos problemas. Savaitgalį, susirinkę žydinčiam sode, ateities planus aptarė Modžiūnų kaimo bendruomenės „Varpas“ nariai. Bendruomenė labai norėtų turėti savo patalpas. Pasak bendruomenės pirmininko Dariaus Pošiūno, žmonėms pakaktų kuklaus svirno, įsirengtų jį ir būtų jauki vieta šventėms, susirinkimams rengti. Dar būtų gerai pakloti vandentiekį, išvalyti tvenkinį, bet čia pirmiausia kyla žemės nuosavybės problemos, labai apsunkinančios projektų rengimą.

Bendruomenės susirinkime išrinktas ir naujas pirmininko pavaduotojas Stasys Karklelis. Taip nusprendė bendruomenės nariai, pasipiktinę ankstesniojo pavaduotojo Alfonso Pošiūno elgesiu, kai jis su savo kompanija piketavo Pabradėje Prezidentės vizito dieną. A.Pošiūnas tądien visiškai susipainiojo žurnalistams prisistatinėdamas tai Modžiūnų kaimo bendruomenės pirmininko pavaduotoju, tai... Pabradės gyventoju. „Koks jis Pabradės gyventojas, - juokėsi modžiūniškiai. - Taigi išvažiavo iš Modžiūnų, o nuvažiavęs iki Pabradės jau vadina save Pabradės miestiečiu“.

Žmonės pasipiktino, kad A.Pošiūnas naudojosi kaimo bendruomenės vardu, darydamas reklamą savo partijai, o paskui žurnalistai paskleidė šią melagingą informaciją neva piketavo bendruomenė. Bendruomenės nariai pakvietė Alfonsą Pošiūną atvykti į bendruomenės susirinkimą ir pasiaiškinti. „Mes, bendruomenė, laikomės pozicijos nesikišti į politiką. Meras išrinktas, su reikalais mes ir kreipsimės į jį, o ne į kažkokią nepatenkintą partiją, ir nėra čia ko piketuoti visos mūsų bendruomenės vardu“, - piktinosi bendruomenės pirmininkas Darius Pošiūnas (šie asmenys - ne giminės, tik bendrapavardžiai). A.Pošiūnas neatvyko, o žmonėms nieko nepasakė, dėl kokių priežasčių, nors vėliau jį matė vaikštant kaime.

Bendruomenė susirinkime vieningai nusprendė perrinkti pirmininko pavaduotoją, o nuo Alfonso Pošiūno, gyventojų teigimu, įžūlių, netaktiškų ir savanaudiškų veiksmų oficialiai atsiriboti.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ