Mes turime 333 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1464
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33840
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115589
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Projekto „Dvasingas bendravimas vienija“ dalyviai prasmingai praleido laiką

2021 m. spalio 9 d.

Švenčionių rajono vietos veiklos grupės „Švenčionių partnerystė“ pagal vietos plėtros strategiją „Švenčionių rajono vietos veiklos grupės Švenčionių partnerystė teritorijos 2015-2023 m. vietos plėtros strategijos priemonę „Kultūros savitumo išsaugojimas, tradicijų tęstinumas“ veiklos sritį „Parama kaimo gyventojų bendruomeniškumo ir pilietiškumo ugdymui (krašto tradicinių renginių organizavimas, stovyklos, konferencijos, išvykos)“ Pabradės bendruomenė „Spindulys“ įgyvendino projektą „Dvasingas bendravimas vienija“ Nr. ŠVEN-LEADER-6B-V-13-2-2020 (NMA Nr. 42VS-PV-20-1-05458-PR001). Nors projektas turėjo būti įgyvendintas anksčiau, bet dėl pandemijos buvo įgyvendintas tik rugsėjo mėnesį, nes anksčiau nebuvo galima surinkti vaikų.

Projektą įgyvendinusi asociacija „Dubingėlė“ (pirmininkas Vladas Šarėjus) rugsėjo 16, 17, 18 dienomis moderavo trijų dienų šaškių turnyrą, minint šv. Jono Pauliaus II 100-ąsias gimimo metines. Šaškių žaidimo mokymai, paskaitos ir varžybos pravestos Įkalnės g. 7, Pabradėje, Švč. Mergelės Marijos, Šeimų Karalienės parapijos namų salėje.

Visi varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais. Vaikams tai didelis įvertinimas ir atsiminimas, kad dalyvavo tokiame turnyre, skirtame vienai ryškiausių dvidešimtojo amžiaus asmenybių, palikusių ryškų pėdsakų ne tik bažnytiniame, bet ir pasaulietiškame pasaulyje. Kadangi negalima rengti didelių masinių renginių, šaškių turnyras buvo rengiamas nedidelėmis grupėmis.

Šaškių turnyrą padėjo organizuoti šio žaidimo veteranai: Viačeslavas Pervenis (varžybų vyr. teisėjas), Borisas Nosariavas, Edvard Vorošinskij ir Andrius Šarėjus, turintys ne tik žaidybinę, bet ir varžybų organizavimo patirtį.

Stovyklos dalyviai buvo maitinami kavinėje „Astra“.

Rugsėjo 18 d. Pabradės parapijos klebonas kunigas Vladimiras Solovej aukojo šv. Mišias už turnyro dalyvius. Šv. Mišių metu buvo palaiminta 50 vienetų Rūpintojėlių statulėlių, kurias išdrožė Valerij Bezrukov. Po šv. Mišių parapijos namų salėje klebonas Vladimiras Solovej perskaitė paskaitą ir demonstravo filmą apie šv. Jono Pauliaus II gyvenimą. Po renginio visi dalyviai buvo pamaitinti kvapniu plovu. Šv. Mišiose dalyvavo ir projekte dalyvavusių vaikų tėvai, artimieji.

Rugsėjo 25 d. projekto dalyviai autobusu išvažiavo į ekskursiją po Vilniaus bažnyčias. Aplankėme Vilniaus arkikatedra baziliką, Aušros vartų Gailestingumo Motinos koplyčią, Šventosios Dvasios bažnyčią, Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią, Vilniaus Šv.Juozapo kunigų seminariją.

Vladas ŠARĖJUS