Mes turime 149 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:57
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14056
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61382
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčioniškių susitikimas

2021 m. spalio 16 d.

Per pastaruosius Covid-19 pandemijos ženklu pažymėtus metus daugelio visuomeninių susivienijimų, klubų bei kitų visuomeninių organizacijų veikla gerokai prislopo, bet taip neatsitiko su „Švenčionijos“ klubu, kuriam vadovauja sumani, išmintinga pirmininkė Gražina Banevičienė. Štai ir spalio 5 dieną jos sukviesti į susitikimą Vilniaus karininkų ramovėje rinkosi klubo nariai bei jų bičiuliai, bendraminčiai. Pradėdama renginį G. Banevičienė tylos minute pagerbti pakvietė per pastaruosius metus mirusius klubo narius, pateikė trumpą klubo veiklos ataskaitą, pasidalijo numatytais ateičiai planais, pasveikino buvusius ir esamus pedagogus su Tarptautine mokytojų diena. Prie kavos puodelio dalintasi šiltais prisiminimais apie buvusius ir esamus mokytojus, jų darbo prasmingumą, atsakomybę už jų ugdytinius bei kitus veiklos aspektus.

Po to buvo nuoširdžiai pasveikintas ir išskirtine gėlių puokšte apdovanotas vienas „Švenčionijos“ klubo kūrėjų Šarūnas Laužadis, švenčiantis brandų 70-mečio jubiliejų. Šiltą, nuoširdų sveikinimo žodį jam skyrė Albinas Cibulskas, sveikinęs bendražygį viso klubo vardu. Ta proga pristatyta ir naujausia jubiliato knyga „Nuo Nalšios pateka saulė“. Autorius ir aktyvus visuomenininkas mielai dalijosi prisiminimais su susitikimo dalyviais. apie savo veiklą, kūrybą bei gyvenimą. Prisimintinas ir jo jubiliejaus gražus paminėjimas Lietuvos žurnalistų sąjungoje, įvykęs spalio 6 dieną, kur jis buvo pasveikintas ir apdovanotas Auksine plunksna (įteikė ŽS pirmininkas Dainius Radzevičius).

Norisi keliais žodžiais prisiminti ir šio švenčioniškių susitikimo pabendravimo organizatorę Gražiną Banevičienę, be kurios pastangų „Švenčionijos“ klubo veikla taip garsiai neskambėtų. Ji šių metų rugpjūčio 24 dieną taip pat minėjo savo 56-ąsias gimimo metines. Ji gimė Ignalinos rajone, bet vėliau šeima persikėlė į tėvo gimtinę – Švenčionių rajoną, taip ji tapo švenčioniške. Gražina ne tik vadovauja „Švenčionijos“ klubui, bet talkina ir Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetui. Jame ne tik mokosi, bet ir dirba, užsiima visuomenine veikla. Šiuo metu Vilniuje, Gerosios vilties bibliotekoje, veikia jos tapybos darbų paroda „Rudens dvelksmas“. Visus, kuriuos žavi tapybos meno žanras, kviesčiau šioje parodoje apsilankyti, kol ji dar veikia, - tikrai nenusivilsite. Tokia ta Gražina – dviejų rajonų – Ignalinos ir Švenčionių – dukra, žavi, darbšti, kūrybinga, visur suspėjanti.

Marija ŠAKNIENĖ

Žurnalistė, St. Lozoraičio premijos laureatė

Š. Laužadis ir G. Banevičienė renginio metu.

M. Šaknienės nuotr.