Mes turime 188 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1126
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11313
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87343
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių PRC šiemet baigė 84 absolventai

2012 m. liepos 14 d.,šeštadienis Nr.53 (1196)

Dar viena absolventų laida, baigusi Švenčionių profesinio rengimo centrą, išėjo į gyvenimą. Kiekvienas toks atsisveikinimas turi keletą atspalvių: tai ir džiaugsmas pagaliau įgijus profesiją, ir savotiškas liūdesys paliekant mokymo įstaigą, atsisveikinant su draugais.

Skambant Pavoverės pučiamųjų orkestro muzikai į aikštę priešais Cirkliškio dvaro rūmus rinkosi šventės dalyviai: pedagogai, svečiai, absolventų tėvai ir svarbiausieji asmenys – 2012 m. laidos absolventai, jų šiais metais 84. Daugiausia – 28 – įsigijo smulkiojo verslo organizatorių profesiją, 24 – kėbulų remontininko, 13 - apdailininko (statybininko), 11 – padavėjo-barmeno ir 8 – miško darbininko profesiją. Tokia sausa statistika, bet už jos slypi jaunų žmonių likimai ir svajonės. Kiek iš 84 baigusiųjų sugebės rasti darbą pagal savo profesiją Lietuvoje, kiek papildys darbo biržos gretas, kiek palikę Lietuvą išvažiuos laimės ieškoti svetur? Jauniems žmonėms teks susidurti su šiais sunkiais kausimais ir išspręsti teks patiems, savarankiškai, be pedagogų, keletą metų mokiusių profesijos pagrindų, o tuo pačiu ir gyvenimiškos išminties.

Atsisveikinimo šventėje buvo išsakyta daug gražių palinkėjimų ir jei bent dalis jų išsipildytų, savarankiško kelio pradžia jaunimui būtų puiki, ko labai norisi kiekvienam iš jų palinkėti.

- Nors šiandien saulės nėra, bet jūs mums šviečiat kaip saulės. Tai gražiausia šventė, nors reikia išsiskirti su didele dalimi mūsų moksleivių. Profesija – tai tik dalis to, ko mes stengėmės jus išmokyti. Apie 50 proc. laiko skyrėme tam, kad išmoktumėt priimti gyvenimo iššūkius. Tai tikrai svarbus mokslas, ne mažiau svarbus už profesiją. Tai ir yra savotiška sėkmės formulė. Jūs šiandieną išskrendate, ir tai ne tušti žodžiai. Išleisti jaunus žmones gyvenimo skrydžiui yra kiekvienos mokyklos paskirtis ir priedermė. Laukiame jūsų sugrįžtant su prisiminimais, naujais įspūdžiais, su žiniomis, kaip jums sekasi gyvenime. Sėkmingo jums skrydžio gyvenime, - kreipdamasi į absolventus sakė Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda Gustienė.

Direktorės pavaduotojas Romualdas Astrauka linkėjo visiems susirasti darbus, o jeigu būtų noro, sugrįžti ir įsigyti dar vieną profesiją. Įsiminė Cirkliškio seniūnės Valentinos Lysenko palinkėjimai ir prašymas neišvažiuoti iš Lietuvos, nepalikti gimtinės, kurti čia šeimas, gimdyti vaikus, steigti įmones, kelti Lietuvos ekonomiką.

Buvo ir daugiau gražių palinkėjimų, o į dangų paleisti balionai simbolizavo svajones. Skambėjo dainos, perduotas simbolinis raktas būsimiems absolventams. Išleistuvių šventę užbaigė Pavoverės pučiamųjų orkestro koncertas.

84 absolventai, palikę tokias įprastas ir savas Švenčionių PRC auditorijas, išėjo į gyvenimo kelią. Rudenį jų vietą užims nauji moksleiviai. Kiek jų bus? Šis klausimas ir rūpestis neduoda ramybės Švenčionių PRC vadovams ir pedagogams, bet norisi būti optimistais. O absolventams – kuo didžiausios sėkmės!

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis