Mes turime 440 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4021
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29151
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76477
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rudeninių spalvų nostalgija

2021 m. spalio 23 d.

Tradiciškai kiekvieną rudenį Pašaminėje rengiamos rudens šventės. Nors renginius gerokai pakoregavo covid-19 situacija, tačiau ir šiemet šventę, pavadintą „Rudeninių spalvų nostalgija“, pavyko surengti.

Švenčionėlių miesto kultūros centro Pašaminės skyrius prieš kurį laiką persikėlė į naujas jaukias patalpas, tad daug kam buvo proga jas apžiūrėti ir gerai praleisti laiką. Renginių organizatorė Dalė Basiūnienė su pagalbininkais ne tik rudeninėmis dekoracijomis išpuošė vidų ir kiemą, bet ir pagamino svečiams dovanėles, kuriose buvo pačios Dalės virtas obuolių sūris, bei rudenines puokštes. O kad būtų dar linksmiau, pasirūpino ir gražiu koncertu. Susirinkusiems dainavo švenčioniškė Geilė Galatiltytė (mokytoja Irena Kerulienė), šoko Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos šokių kolektyvas „Erdvė“ (mokytoja Renata Grigianecienė). Labai puikiai į koncertą įsijungė ir atlikėjai iš toliau – Aidas Manikas su scenos partnere Elvyra. Vieni kitus pakeisdami ir papildydami atlikėjai sukūrė puikią šventinę atmosferą: pašaminiškiai plojo, lingavo, dainavo ir net pašoko. Renginį vedė Vida Vilutienė.

Beje, atlikėjas Aidas Manikas Pašaminėje koncertuoja trečią kartą, tad jau spėjo susidraugauti ir su Dalyte, ir su savo gerbėjais. Tik ankstesni jo koncertai buvo komerciniai, o šiai rudenėlio šventei surengti ir pasikviesti tiek svečių padėjo rėmėjai: ūkininkas Izidorius Balčiūnas, verslininkai Vaclavas Aleksandrovičius (UAB „Alviva“), Liudmila ir Arvydas Zitikiai (UAB „Lakaja“), Dainė Noruvienė (UAB „SK Design“).

Trečią kartą viešintis Pašaminėje kauniškis atlikėjas Aidas Manikas pasidžiaugė tokiu vietos verslininkų dėmėsiu kultūrai, taip pat sakė esąs sužavėtas nepaprastai talentingu Švenčionių rajono jaunimu – šokėjais ir dainininkais, su kuriais sakė mielai surengtų ir bendrų scenos projektų.

Šventės metu buvo galima apžiūrėti ir čia veikiančias parodas, rankdarbių, Dalės floristinių darbų ekspozicijas. Galima buvo įsigyti ir vietos amatininkų kepinių bei mezginių. Daug kas neatsispyrė naminių grybukų, kaštonų vilionėms ar galimybei darganas ir šalčius pasitikti jaukiai įsmukus į vilnones kojines ar rankas sušildyti raštuotomis pirštinėmis.

Irena POŽĖLIENĖ