Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1724
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11911
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87941
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jaunimo iniciatyvų projekto „Tapk lyderiu – įkvėpk kitus“ nuotolinių paskaitų ciklas

2021 m. spalio 30 d.

Spalio mėnesį vyko jaunimo iniciatyvų projekto „Tapk lyderiu – įkvėpk kitus“ nuotolinių paskaitų-mokymų ciklas, skirtas Švenčionių rajono jaunimui. Mokymų metu buvo kalbama apie jaunų žmonių lyderystės įgūdžių ugdymą.

Pirmas kelias paskaitas tema „Jaunų žmonių lyderystės įgūdžių ugdymas“ ir „Kaip pasiekti tikslus?“ spalio 15 dieną vedė lektorė Marija Serbintaitė - istorijos mokytoja, fema.lt tinklaraščio/projekto įkūrėja, lytiškumo ugdymo ekspertė, visuomenininkė. Savo darbais daug dėmesio skirianti jaunimo švietimui apie pasitikėjimą savimi, savęs priėmimą, lyčių lygybę, emocijas ir jų priėmimą. Paskaitų metu jaunimas išgirdo daug naudingos informacijos, kaip nesusireikšminti, bet būti geresniu savimi, nekonkuruoti, o bendradarbiauti, nesustoti ties pasiekimais, o kelti naujus. Praktiniame seminare buvo sukurta jauki erdvė, kurioje ypač vertinama jauno žmogaus iniciatyva, saviraiška, entuziazmas, noras išsakyti savo mintis, idėjas, kelti tikslus ir juos įgyvendinti. Po savaitės, spalio 22 d., vyko antras nuotolinių paskaitų ciklas, kurį tęsė Marija Vorobjovaitė – jaunimo tobulėjimo programos „Lyderių inkubatorius“ įkūrėja, mentorė, lektorė, marketingo specialistė. Paskaitos metu kartu su dalyviais nagrinėjo šias temas:

Kas yra pasitikėjimas savimi?

Kokios savybės apibūdina pasitikinantį ir nepasitikinantį savimi žmogų?

Ar aš pasitikiu savimi?

Kas paveikia pasitikėjimą savimi?

Kas žlugdo pasitikėjimą savimi?

Patarimai, kurie padės išsiugdyti pasitikėjimą savimi.

Mano stiprybės ir silpnybės; Kaip mane mato kiti?

Projekto dalyviai, kurie dalyvavo projekto numatytose seminaruose/dirbtuvėse, mokėsi dirbti komandoje, spręsti iškilusias problemas, išsakyti savo nuomonę, išgirsti kitus bei priimti save tokį, koks yra. Mokėsi analizuoti, suprasti tarpusavio santykius, ugdyti toleranciją ir supratimą ir kaip pritaikyti žinias realiame gyvenime, tikslingai susiplanuoti savo laiką, siekti užsibrėžtų tikslų ir įgyvendinti savo svajones.

Projekto „Tapk lyderiu - įkvėpk kitus“ iniciatoriai ir vykdytojai – neformali jaunimo grupė iš Švenčionių rajono: Gabija Maskoliūnaitė, Vakarė Grigianec, Robertas Šimanelis, Justas Stvolas, Elvinas Kirdeika. Projekto partneris – Švenčionėlių kultūros centras. Projektą finansuoja Švenčionių rajono savivaldybė.

Vaida ŠVALKIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis